Metla!

VIDEO I Atalanta na krilima Lookmana osvojila Europsku ligu!

Atalanta je uspjela - momčad iz Bergama slomila je nepobjedivi Bayer okitivši se naslovom pobjednika Europske lige!
Sport / Nogomet | 22. 05. 2024. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvih nekoliko minuta finalne utakmice Europske lige, prema očekivanjima, nije ponuđen posebno kvalitetan nogomet. Uglavnom se igra svodila na ispitivanje protivnika, bez rizika i sve se uglavnom odvijalo na sredini terena.

Vremenom je Atalanta ostavljala bolji dojam, a u 12. minuti momčad iz Bergama stigla do vodstva. Bila je to dopadljiva akcija na desnoj strani Koopmeinersa čiju prizemnu loptu je u gol pospremio Lookman! 

Video: Lookman za 1-0

Nijemci su se s druge strane 'iskazali' netočnim dodavanjima, a nakon zaostatka od 0-1 kao da su se počeli buditi. Međutim, nastavljena je Lookmanova simultanka, ponajviše zbog nepreciznosti u dodavanjima igrača Apotekar.

Nigerijski ofenzivac Atalante prihvatio je objeručke grešku Bayera u dodavanju, prošao Xhaku i onda odapeo bombu u daljnji kut za velikih 2-0. 

Video: Nigerijac Ademola Lookman postiže sjajan gol za 2-0

Tako je prvo poluvrijeme potpuno pripalo Atalanti koja je izdominirala momčad iz Njemačke.

Na početku drugoga dijela igre vidjelo se da trener Alonso želi pokušati neku novu taktičku varijatnu pa je između ostaloga u svlačionici ostao Josip Stanišić.

Bayer koji je sada izgledao puno bolje na travnjaku, tražio je pogodak u mreži Gasperinijevih izabranika.

Ali Atalanta se još jednom, treći put ove večeri mogla osloniti na svog heroja - Ademolu Lookmanu.

Brzonogi ofenzivac je donio loptu u kontranapadu, i završio ga tako što je još jednim sjajnim golom probušio Kovara i doveo svoju momčad do povijesnog trofeja! 

Video: Lookman za konačnih Atalanta - Bayer 3-0

NIje teško zamisliti da nakon upravo završenog finala Ademola Lookman vrijedi znatno više od 30 milijuna eura na koliko ga trenutno procjenjuje Transfermarkt. 

Jer, brzonogi Nigerijac u Dublinu je pokazao jedno od najimpresivnijih izdanja u finalima velikih natjecanja i usput donio Atalanta povijesni naslov.

Lookman je hat-trickom 'dosanjao' snove generacija ljudi iz Bergama, a usput je i svojom fascinantnom simultankom nanio prvi poraz Bayer Leverkusenu u ovoj sezoni.

Alonsov do sada neprobojni bedem pao je pred nadahnutim i visoko motiviranim timom trenera Gasperinija. San o trostrukom naslovu Apotekara u ovoj sezoni je odsanjan uz tvrdo prizemljenje - ostaje im prilika za domaću dvostruku krunu.

Kolašinac je za Atalantu odigrao prvo poluvrijeme, jednako kao i Stanišić za Bayer. Mario Pašalić je za pobjedničku momčad igrao od 57. minute. 

Sažetak utakmice i proslavu naslova POGLEDATI OVDJE

Kopirati
Drag cursor here to close