Luda večer u Serie A

Atalanta svladala Torino i ''izbrisala'' Italiji još jedno mjesto u Ligi prvaka!

U susretu 38. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je pobijedila Torino sa 3-0 i time izravno eliminirala Romu iz Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 26. 05. 2024. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atalanta je povela u 26. minuti golom Gianluce Scamacce, na 2-0 je povećao Ademola Lookman u 44. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Pašalić realiziravši kazneni udarac u 70. minuti.

Pobjeda Atalante protiv Torina "otela" je Italiji jedno mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Talijani su mogli imati čak šest klubova iduće sezone u Ligi prvaka, no planove ima je pokvarila Atalanta. Takvim raspletom najtužniji su u redovima Rome koja se nadala dohvatiti šestu vizu. 

Video: SERIE A (38. kolo): Atalanta - Torino 3:0

Pobjeda Atalante u Europskoj ligi ranije ovog tjedna dala je Italiji nadu da će se čak šest klubova Serie A kvalificirati za Ligu prvaka sljedeće sezone. Međutim, da bi se to dogodilo "Božica" je trebala završiti sezonu izvan prva četiri mjesta u Serie A.

Pobjedom nad Torinom, momčad iz Bergama je sigurno četvrta, a ako 2. lipnja porazi i Fiorentinu u odgođenom susretu, napredovat će za još jednu poziciju.

Italija ima četiri sigurna mjesta u Ligi prvaka, a kako su Talijani i Nijemci ove sezone osvojili najviše bodova u europskim natjecanjima, dobili su i dodatnu poziciju, pa će Serie A i Bundesliga od jeseni imati po pet klubova u Ligi prvaka. 

Iz Italije su to: Inter, AC Milan, Juventus, Atalanta i Bologna.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close