Pred utakmicu protiv Italije

Barbarez: Imamo dovoljan broj ratnika u timu

Reprezentacija BiH je proteklih dana pripremala u Pisi, Barbarez je ostao bez Vasilja, Radeljića, nema Džeke, roster je sve manji.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2024. u 01:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povijest kaže, ovo će biti šesti duel protiv reprezentacije Italije. Sve je počelo još tamo 1996. godine, u onoj posebnoj utakmici na Koševu. Utakmica koja je pokazala svijetu da nogomet može igrati u BiH, da se život koliko toliko vraća u normalu.

"Neću da ovo bude retorički, ali jasno je da ova situacija dira ljudska srca, posebno onih koji se sjećaju ovog grada od prije rata, sretnog i veselog grada koji je uspijevao da ujedini različite vjerske i etničke grupe. Onda, ljudi su suludo započeli strašni rat koji je trajao četiri godine. Sukobi su prestali nekoliko mjeseci ranije, ipak, ovdje ima još puno posla da se radi, još puno toga da se izgradi.

Zgrade izgledaju poput kostura, ali najteže će biti zaliječiti teške psihološke i moralne rane", govorio je tada komentator iz Italije (RAI Due) Bruno Pizzul. Salihamidžić i Bolić su kreirali veliku pobjedu, Arrigo Sacchi je nakon utakmice napustio kormilo reprezentacije.

Na drugi susret se čekalo do 2019. godine, radilo se o kvalifikacijama za EURO. U Torinu je bilo 2:1, u Zenici 0:3. U Ligi nacija, jedan susret je završio bez pobjednika, onaj u Firenzi, dok je na Grbavici, Italija slavila 2:0 golovima Belottija i Berardija. Šesti duel se igra u Empoliju. Reprezentacija BiH je proteklih dana pripremala u Pisi, Barbarez je ostao bez Vasilja, Radeljića, nema Džeke, roster je sve manji.

"Imali smo par dana da razmislimo o svemu nakon Engleske, a što je najvažnije imali smo svoj mir ovdje. Izgubili smo dva igrača zbog ozljeda, ali imamo dovoljan broj ratnika u timu. Suvišno je trošiti riječi o kvalitetama talijanske reprezentacije. Jedna atraktivna ekipa koja će sigurno pokušati u posljednjoj provjeri pred Europsko prvenstvo da odigra najbolje što može, a mi ćemo se potruditi da budemo dostojan protivnik", rekao je između ostalog Barbarez.

"Imali smo dosta vremena da analiziramo utakmicu protiv Engleske. Za nas je važno da smo kao ekipa zajedno proveli ovih nekoliko dana i iskoristili ovaj UEFA termin da stvorimo nešto veće nego što smo imali do sada. Italija je jedna od najboljih europskih reprezentacija i aktualni europski prvak. Tako da su oni u sutrašnjem meču favoriti, ali to je možda i dobro za nas da pokažemo sve što znamo i da napravimo dobar rezultat. Mi nismo ovdje došli turistički, pokušat ćemo da odigramo najbolje što znamo", naglasio je Ermedin Demirović.

Kopirati
Drag cursor here to close