Nakon utakmice protiv Engleske

Barbarez: Ja sam uvjeren da će to biti bolje

"Nije ni jednostavno, ni starije igrače, a kamoli nove pustiti protiv ovakve ekipe, ali jednostavno vjerujemo u njih i zato i jesu tu i sigurno da tu ima par lidera koji će nam pomoći u budućnosti", naglasio je Barbarez.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2024. u 01:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao igrač debitirao je za reprezentaciju BiH protiv najboljeg ali najtežeg protivnika, Argentine. U tom trenutku reprezentacija je bila oslabljena, nekako je posložena ekipa koja je izašla na megdan jednom od kandidata za naslov tada na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Toliko godina kasnije, Sergej Barbarez je bio na klupi reprezentacije koja se suprotstavila Engleskoj, od koje se očekuju velike stvari na Europskom prvenstvu. Barbarez nije imao na raspolaganju veliki broj igrača, neki su prvi put obukli dres reprezentacije. Jedna nova selekcija se pokušala suprotstaviti Engleskoj koja jeste također bila u "šarenom" sastavu, ali su ipak u završnici na terenu bili Grealish, Kane, Maddison. Na kraju su Englezi slavili 3:0.

"Ponosan sam na ono što sam večeras vidio. Rezultat je ipak po meni malo previsok. Jeftino smo primili golove, ali to je rezultat ogromne trke, gdje smo jednostavno izgubili snagu. Razlog za to je i ovaj termin utakmice, jer su igrači završili prvenstvo prije desetak dana. Moramo uzeti u obzir da nama nedostaje devet igrača iz neke "idealne" formacije", rekao je Barbarez koji vjeruje kako će stvari u nastavku izgledati sve bolje. 

"Bilo je dosta debitanata, a nije jednostavno ni starije igrače pustiti protiv ekipe kao što je Engleska. Ove dvije utakmice će nam sigurno pokazati što i kako dalje. Sigurno da je bilo zadovoljavajućih momenata. Nije ni jednostavno, ni starije igrače, a kamoli nove pustiti protiv ovakve ekipe, ali jednostavno vjerujemo u njih i zato i jesu tu i sigurno da tu ima par lidera koji će nam pomoći u budućnosti. Ovih osam utakmica uvijek se gleda u nekom ciklusu i svih osam ćemo odigrati prilično u istoj nekoj formaciji, možda istom načinu igre jer želimo dobiti stabilnost i hijerarhiju i mislim da nam svaka utakmica donosi par dobrih stvari, ali i loših koje ćemo mi analizirati. Ja sam uvjeren da će to biti bolje", rekao je nakon utakmice Barbarez.

Kopirati
Drag cursor here to close