Pred večerašnji susret

Barbarez: Imamo ideju kako igrati protiv Mađarske

Ja sam stvarno oduševljen Mađarskom, njihovim izbornikom, shvaćanjem nogometa, pristupom. Taj rezultat iz Njemačke, iz posljednje utakmice neće pokvariti sve ono što su dobro napravili posljednjih godina", naglasio je Barbarez.
Sport / Nogomet | 10. 09. 2024. u 01:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle su Engleska, Italija, prošla je i Nizozemska. Slijedi Mađarska. Mađari su na veliku scenu vratili 2016. godine, povezali su tri nastupa na Europskom prvenstvu, ali nije to ona ista reprezentacija kakva je bila recimo prije tri-četiri godine.

Marco Rossi je tu već određeno vrijeme, trenutno je i dalje u "pozitivi". Na 33 pobjede tu je 20 poraza, uz 14 remija. Protiv Njemačke je Rossi izašao s formacijom 3-4-1-2 koja nije izgledala najbolje. Reprezentacija se našla pod kritikama, izbornik i igrači su održali sastanak.

"Kad smo dobili 14 utakmica bili smo najbolji, a sada smo najgori. Ljudi su previše ekstremni prema nama, moramo to shvatiti i moramo se staviti na mjesto gdje zaista jesmo. Želimo to pokazati u utorak. Možete me kritizirati ali i tada ću svaki put izaći na teren i pokušati dati sve od sebe. Naravno, pritisak ne može biti opravdanje nakon poraza od 5:0, kao ni činjenica da smo isprobali novu taktiku protiv Nijemaca, ali stvarno moramo razmišljati o tome kako se možemo vratiti u prethodnu formu", rekao je Szoboszlai.

Može li reprezentacija BiH iskoristiti svoju priliku? U prethodnim susretima smo vidjeli neke dobre stvari u igri reprezentacije BiH, ali u nekim intervalima. Obrana je izgledala dobro u nekim susretima, nešto se znalo napraviti u veznom redu, protiv Nizozemske je stvoren i manji pritisak nakon gola za 3:2, ali ono što nedostaje u igri reprezentacije jeste jednako dobra igra u fazi napada i obrane svih devedeset minuta. Nedostaje veći posjed lopte, duži pritisak, mogućnost da se BiH prva nametne, zaprijeti. Mađarska bi trebala biti ta prilika.

"Sigurno da imamo ideja kako igrati protiv svakog protivnika. Vodit ćemo računa o tome, najvažnije je da imamo svoju ideju, svoj neki pravac koji želim da nastavimo i stvaramo. Tako pokušavaju sve reprezentacije da imaju svoje lice. Naravno da ima stvari o kojima ćemo voditi računa protiv Mađara. Dobra su reprezentacija, zaslužuju veliki respekt. Bolji su od nas. Ovo je jedna važna utakmica za nas za iskustvo. Ja sam stvarno oduševljen Mađarskom, njihovim izbornikom, shvaćanjem nogometa, pristupom. Taj rezultat iz Njemačke, iz posljednje utakmice neće pokvariti sve ono što su dobro napravili posljednjih godina", naglasio je Barbarez.

Kopirati
Drag cursor here to close