Nakon Mađarske

Barbarez: Malo hrabrosti je nedostajalo, ali će i to doći

"Nisam zadovoljan tehničkim stvarima, na sredini terena, jer stvarno smo vidjeli da imamo šansu prema naprijed. Mislim da smo s dva dodavanja mogli doći u šansu", dodao je Barbarez.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2024. u 00:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija BiH je osvojila bod u Budimpešti. S obzirom na situaciju oko reprezentacije, činjenicu da je ovo Liga A, društvo puno kvalitetnije od BiH, bod ima svoju težinu.

Nije igra reprezentacije BiH bila ništa drugačija u odnosu na neke prethodne duele. U ovom slučaju Vasilj je skinuo nekoliko teških lopti u prvom dijelu, pa su Mađari očekivano kako je utakmica prolazila, padali. Međutim, to nije iskoristila reprezentacija BiH. U pojedinim situacijama koje su obećavale pravljene su greške, nedostajalo je sigurnosti, malo više i hrabrosti.

Nakon serije poraza i loših igara stječe se dojam kako igrači previše razmišljaju o svojim mogućim pogreškama, kao da su pod velikim pritiskom. I onda puno bolje funkcioniraju kada protivnik ima posjed.

"Utakmica koja je imala totalno drugi karakter u odnosu na onu prethodnu, druge vrijednosti su bile u prvom planu. Tranzicija po izgubljenoj lopti je bila jako važna. To mijenjanje strana, to pomjeranje našeg veznog reda, tu su momci u prvih sat vremena odradili divovski posao. Kako ovi igrači koji su počeli utakmicu tako i oni koji su ušli u igru. Nisam zadovoljan tehničkim stvarima, na sredini terena, jer stvarno smo vidjeli da imamo šansu prema naprijed. Mislim da smo s dva dodavanja mogli doći u šansu. Malo hrabrosti je nedostajalo, ali će i to doći. To je taj naš put, idemo stepenicu po stepenicu i nadamo se da će nekada biti bolje. Zadnji red je odigrao dobru utakmicu, stoperi su već u prvom dijelu zaradili žute kartone, golman je dvije velike obrane, ali zato vjerujemo u njega, ali i ostale naše golmane", rekao je Barbarez na presici nakon utakmice. Barbarez se dotakao i veznog reda.

"Vidjet ćemo kako i koliko igraju igrači u veznom redu. Taj vezni red je vrlo važna stavka. Tu su momci Gigović i Tahirović koji zaslužuju našu podršku, ali kažem vidjet ćemo i pratiti formu igrača iz veznog reda. Kada izađete iz jedne utakmice kao što je bila ona u Nizozemskoj, naravno da ima bojazni da se neke stvari ponove. Naša glavna ideja je bila da stojimo čvrsto, mirno, a da onda nešto probamo uraditi. Bilo je nekih stvari dobrih, ali ne do kraja", istakao je Barbarez.

Kopirati
Drag cursor here to close