Neka nova priča

Barbarez: Moramo biti hrabriji, moramo biti tim koji ima ideju

Spahić i Barbarez skoro svakodnevno nove pozive. Madžid Šošić, Nail Omerović, Nihad Mujakić, Stjepan Lončar su naknadno uskočili.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2024. u 02:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnjim okupljanjem reprezentativaca na Ilidži možemo slobodno reći počinje neka nova priča oko reprezentacije BiH. Novi izbornik, novi stručni stožer, novi pomoćnici, skauti, puno novih igrača u rosteru.

Putovao je Sergej po Europi, putovali su njegovi pomoćnici, puno toga je isplanirao ali za vjerojatno ovoliku količinu otkaza nije bio spreman.

Kao što je poznato od reprezentacije su se oprostili Miralem Pjanić, Ibrahim Šehić, nakon njih je to napravio i Miroslav Stevanović, onda se krenuli otkazi zbog ozljeda, umora. Amar Dedić, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Dal Varešanović Ivan Bašić, Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić. Od reprezentacije su odustali Eldar Ćivić i David Vuković.

Spahić i Barbarez skoro svakodnevno nove pozive. Madžid Šošić, Nail Omerović, Nihad Mujakić, Stjepan Lončar su naknadno uskočili. Nova lica su još Nikola Katić (Zurich), Stjepan Radeljić (Rijeka), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Midtjylland). Nešto ranije su pozivani Dario Šarić (Palermo) i Tarik Muharemović (Juventus).

U odnosu na posljednju utakmicu koju je BiH igrala protiv Ukrajine, ukupno je tu devet novih igrača. Neki igrači će vrlo vjerojatno dobiti i veću minutažu od planirane. Prvi trening će reprezentacija odraditi danas od 18 sati u Butmiru.

"Morali smo neke odluke donijeti, nismo imali previše vremena. Gledali smo puno igrača uživo, neke dva puta kako bismo dobili tu pravu sliku. Za neke igrače smo znali od ranije, dosta nas je u staffu, dobivamo informacije iz tog nogometnog svijeta i kada je u pitanju izbor ovih igrača nismo imali nikakve dileme. Želimo izgledat stabilnije, moramo biti hrabriji, moramo biti tim koji ima ideju. Koji na terenu može i zna provesti ono što smo dogovorili. Imamo ideju za stil igre koji želimo nametnuti, bez obzira s kim igramo. Vijeke vjekova igramo na posjed lopte, možda je vrijeme za promjene", naglasio je Barbarez.

Kopirati
Drag cursor here to close