EURO 2024

Belgija želi prvo mjesto u grupi

Ovo je prvi put u povijesti turnira da je svaki tim u istoj grupi imao isti broj bodova pred posljednje kolo.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2024. u 10:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgija ide u svoju posljednju utakmicu Grupe E protiv Ukrajine na Euru 2024. u želji da osvoji prvo mjesto u grupi gdje su sva četiri tima - uključujući Rumunjsku i Slovačku - izjednačena sa tri boda.

Ovo je prvi put u povijesti turnira da je svaki tim u istoj grupi imao isti broj bodova pred posljednje kolo.

Belgija je poništila iznenađujući poraz od Slovačke rezultatom 1-0 u njihovom uvodnom meču pobijedivši Rumunjsku sa 2-0, dok je Kevin De Bruyne održao pravovremeni majstorski kurs sa svojim timom u opasnosti od još jedne rane eliminacije.

U Stuttgartu još ima posla za Belgiju, koja je vidjela da su ključni članovi zlatne generacije krenuli dalje nakon što je zemlja ispala iz grupne faze na Svjetskom prvenstvu 2022.

Ali s De Bruyneom i Romeluom Lukakuom koji su još uvijek tu, trener Domenico Tedesco uvjeren je da njegova ekipa može daleko dogurati ako prođe u knock-out fazu.

''Imamo izniman potencijal'', rekao je Tedesco nakon utakmice s Rumunijom.

Kako će Belgija proći najvjerojatnije ovisi o njihovoj sposobnosti da realiziraju svoje prilike, a Lukakuu su već poništena tri gola u Njemačkoj nakon VAR intervencija.

''Mislim da je najvažnije stvarati šanse. To smo radili u posljednje dvije utakmice... Ako iskoristimo svoje šanse, neće biti problema'', rekao je krilni igrač Jeremy Doku.

Lukaku je dobio potporu svojih suigrača koji vjeruju da će belgijski rekorder svih vremena postići golove.

''Nije imao puno sreće, ali je sretan jer smo pobijedili u prošloj utakmici. Kao napadač uvijek želiš zabijati, ali on je zadovoljan utjecajem koji ima na našu momčad i prilikama koje stvara'', rekao je Doku.

Kopirati
Drag cursor here to close