Vaha ga doveo u reprezentaciju Alžira

Bentaleb doživio srčani udar, karijera gotova

U dresu reprezentacije Alžira je debitirao 2014. godine, dok je ranije nastupao za mladu selekciju Francuske. U to vrijeme na klupi Alžira je bio Vahid Halilhodžić koji je svakako jedan od najzaslužnijih što je ovaj igrač promijenio dres.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2024. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentativac Alžira i veznjak francuskog Lillea Nabil Bentaleb (29) doživio je srčani udar igrajući mali nogomet, nakon čega je hitno operiran i ugrađen mu je elektrostimulator. Situacija je takva, da se Bentaleb nalazi u induciranoj komi i kako stvari stoje njegove nogometna karijera je završena.

Bentalebu je život vrlo vjerojatno spašen jer su mu prijatelji već na terenu masirali srce i priskočili u pomoć s defibrilatorom. U svoj matični klub Lille vratio se prošlog ljeta iz Angersa. Igrao je još za Tottenham i Schalke. I njegovog kluba se oglasili tijekom današnjeg dana:

"Poštovanje za Nabila Bentaleba i njegove voljene. Lille je šokiran i iznenađen što ovakve stvari izlaze u javnost."

Bentaleb je svoj nogometni put počeo u Francuskoj, ali ubrzo su ga primijetili skauti Tottenhama gdje se zadržao sve do 2017. godine. Nije bio redovan član udarnih 11, pa je odlučio karijeru nastaviti u Schalkeu. U Gelsenkirchenu je proveo četiri godine.

U dresu reprezentacije Alžira je debitirao 2014. godine, dok je ranije nastupao za mladu selekciju Francuske. U to vrijeme na klupi Alžira je bio Vahid Halilhodžić koji je svakako jedan od najzaslužnijih što je ovaj igrač promijenio dres. Za nagradu su došli nastupi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je Alžir zaustavljen u osmini finala od Njemačke nakon produžetaka.

Kopirati
Drag cursor here to close