Milan Jevtović

Bivši igrač Crvene Zvezde potpisao za Velež

Najviše nastupa imao je igrajući u Norveškoj, gdje je za tri kluba (Bodo Glimt, Rosenborg i Odd) odigrao ukupno 95 mečeva postigavši dvadeset šest golova i upisavši pet asistencija.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2024. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je definitivno "najzvučnije" ime kada su u pitanju nova lica u taboru Veleža. Milan Jevtović je novi igrač Veleža. Radi se o iskusnom nogometašu koji je u svojoj karijeri između ostalog nosio dres Crvene Zvezde, Bodø/Glimta, Antalyaspora, Rosenborga, Apoela iz Nicosije, Aarhusa, Odd Grenlanda, dok u Mostar stiže iz Vijetnama, ekipe Ha Noi FC. Milan je s Crvenom Zvezdom bio dva puta prvak Srbije, jednu titulu prvaka je osvojio u Norveškoj kao igrač Rosenborga.

Zvanično je lijevo krilo, ali može igrati na desnoj strani, može iza napadača. Najviše nastupa imao je igrajući u Norveškoj, gdje je za tri kluba (Bodo Glimt, Rosenborg i Odd) odigrao ukupno 95 mečeva postigavši dvadeset šest golova i upisavši pet asistencija. Igrao je Jevtović pretkola Lige prvaka s Rosenborgom i Crvenom Zvezdom, u Vijetnamu s Hanojem Azijsku ligu prvaka.

Prema najavama, do ponedeljka bi igrački kadar trebao biti dobrim dijelom kompletiran. Prvu utakmicu u novoj sezoni, Velež igra naredne srijede u pretkolu Konferencijske lige. 

Kopirati
Drag cursor here to close