EURO 2024

Felix u stativu, Francuska u polufinale

Za Francusku su pogodili Dembélé, Fofana, Koundé, Barcola i Hernández. Za Portugal Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Nuno Mendes, ne i João Félix. On je pogodio stativu.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2024. u 00:25 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je u polufinalu Europskog prvenstva. Dider Deschamps je uspio Francusku dovesti do polufinala iako njegova reprezentacija još uvijek nije postigla gol iz igre. Nakon dva autogola i jednog remija, u četvrtfinalu je Francuska bila bolja od Portugala nakon jedanaesteraca 5:3. Cristiano Ronaldo je po svemu sudeći odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije. Turnir je zaključio također bez postignutog gola iz igre. Na kraju se presudnim pokazao promašaj João Félixa u trećoj seriji.

Ništa u prvom dijelu 

Jako malo smo vidjeli u prvom poluvremenu ovog susreta. U prvih pola sata skoro ništa. Nakon toga je jedan šut uputio Camavinga, ali daleko preko gola. Još smo do kraja vidjeli i slobodnjak Brune Fernandesa, lopta je išla preko gola.

Toliko sjajnih igrača na terenu, ali dva trenera Martinez i Deschamps su odlučili igrati neku drugu utakmicu. U ranoj fazi drugog dijela vidjeli smo kako je lopta u lice pogodile Mbappéa. Francuz je ostao ležati na terenu, skinuo je masku, provjerio nos, bol je očito bila neugodna.

Jako malo pravih prilika 

U 61. minuti šansa za Portugal, najbolja do tada. Šut Fernandesa zaustavlja Maignan, u nastavku akcije, Cancelo loptu šalje pored gola. Dvije minute kasnije još veća prigoda. Leao je probio stranu, a Vitinha, koji je dobio pas u sredinu, nije zabio zicer s pet metara. Pucao je u golmana. Dobru priliku s pet metara zapucao je i aktivni Camavinga. Dvije minute prije kraja, Kante šutira, Costa je spreman. Utakmica odlazi u produžetke. Tamo u ranoj fazi gledamo veliku priliku Ronalda. Conceicao je ubacio, možda malo unazad, pa je Ronaldo loše šutirao.Neće ga lopta na ovom turniru.

Samo da se ne primi gol

Bilo je nekoliko pokušaja s jedne i druge strane, ali golova i onih velikih prilika nije bilo. Joao Felix s jedne i Dembele s druge strane prijete, vrije prolazi. Rizik u igri je sveden na minimum. Za kraj smo vidjeli šut Mendesa, pravo u golmana Francuske. Portugal je drugu utakmicu zaredom preko 0:0 došao do penala, Francuska prvi put.
Za Francusku su pogodili Dembélé, Fofana, Koundé, Barcola i Hernández. Za Portugal Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Nuno Mendes, ne i João Félix. On je pogodio stativu.

Kopirati
Drag cursor here to close