EURO 2024

Deschamps: Prekrasno je, odigrali smo veliku utakmicu!

Napravili smo sve što smo mogli da stvorimo prilike, imali smo ih više nego oni, ali igrali smo strpljivo i nismo ušli u njihovu zamku," reći će izbornik Francuske.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2024. u 00:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je i dalje "živa". Iako je to daleko od neke najbolje Francuske na koju smo se navikli. Protiv Belgije smo opet vidjeli dominaciju, veliki broj pokušaja, šuteva koji nisu išli u okvir gola i na kraju ako hoćete, dvije odlične prilike na utakmice je imala Belgija. Međutim, Francuska je u četvrtfinalu, to je ono što se pamti, piše.

"Prekrasno je, odigrali smo veliku utakmicu. Bilo je tijesno, ali smo uživali u posjedu i imali smo više prilika.Naravno, puno smo i promašivali, ali napravili smo puno dobrih stvari. Moramo uživati u tome, to je veliko postignuće. Mi smo u četvrtfinalu, oni idu kući", rekao je Didier Deschamps.

"Jako smo napredovali i naši protivnici su sve oprezniji iako su možda napadačke selekcije na papiru. Napravili smo sve što smo mogli da stvorimo prilike, imali smo ih više nego oni, ali igrali smo strpljivo i nismo ušli u njihovu zamku. Sviđa mi se to, ali normalno da ne možeš pobijediti samo zbog posjeda, volio bih da kreiramo više prilika."

Francuzi kao da su se pretplatili na autogolove. Austrijanci su zabili sami sebi, Belgijanci, iako naravno niti svaki autogol nije isti.

"Autogol se dogodio zbog odbijene lopte, ali da bi je netko odbio, netko je morao pucati. Ako je tako završila u mreži, neka je. Ovdje su najbolje reprezentacije i ritam je visok i teško je igrati. Uvijek smo imali potencijal za više golova. Nije nam bilo lako od početka Eura, ali smo uvijek imali prilika. Želimo pokrenuti neke stvari, ali isto tako ne želimo da nam to bude uteg," zaključio je Deschamps.

Kopirati
Drag cursor here to close