EURO 2024

Deschamps: Neće biti druge šanse

Javnost je u Francuskoj zabrinuta, jer reprezentaciji nedostaje ono najvažnije - efikasnost. Didier Deschamps čini se nije previše.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2024. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred nama je još jedan veliki derbi u Njemačkoj. Dvije reprezentacije koje bi po imenima, svom rejtingu, veličini mogli bez problema gledati u nekom međusobnom finalnom obračunu, međutim realnost je nešto drugačija. Francuska i Belgija nisu bile pod "punim gasom" pa se sada moraju sastati već u osmini finala.

Francuska "ne zabija"

Javnost je u Francuskoj zabrinuta, jer reprezentaciji nedostaje ono najvažnije - efikasnost. Didier Deschamps čini se nije previše.

"Bio bih mnogo više zabrinut da ne stvaramo šanse, ali očigledno ima prostora za napredak. Dobro poznajemo Belgiju, igrači se međusobno jako dobro poznaju iako nismo neko vrijeme igrali jedni protiv drugih. To je reprezentacija puna vrhunskih igrača koji igraju za najveće klubove i ima jako velik napadački potencijal. Imali smo više vremena da se oporavimo i pripremimo. Ovo je nokaut faza, ovo je novo takmičenje za nas. Ovo je jedna druga situacija, jedan potpuno drugačiji kontekst. Sada više nema neke druge prilike",
naglasio je Deschamps.

Vjerojatno idu 4-4-2

Očekuje se da će Francuska izvesti isproban i pouzdan sustav 4-4-2, koji je bio osnovna formacija za Francusku na dva posljednja Svjetska prvenstva u kojima su stigli do finala. Izbornik Francuske je već odigrao 4-4-2 u grupnoj fazi protiv Nizozemske, a Juventusov Adrien Rabiot kao vezni igrač lijevo ima zadatak da osigura stabilnost obrane. Eksperiment se pokazao neuvjerljivim.
Deschamps navodno razmišlja o tome da Mbappéu pridruži Marcusa Thurama, Adrien Rabiot i Aurélien Tchouaméni su bili centralni vezni igrači. N'Golo Kanté bi "lutao" kao šestica.

Kopirati
Drag cursor here to close