EURO 2024

Kek: Nismo favoriti, to nas dodatno motivira

Slovenija je neporažena u devet uzastopnih utakmica u svim natjecanjima. Pobijedili su Portugal s 2-0 u prijateljskoj utakmici prije tri mjeseca u Ljubljani.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2024. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenija je tu. U osmini finala Europskog prvenstva. Prvi put u nokaut fazi jednog velikog takmičenja. Veliki uspjeh, kada se zna iz koje skupine su prošli dalje. Realno, za njih duel protiv Portugala nije ništa novo. Barem kada se gleda njihov položaj u odnosu na protivnika. Ipak, jedan podatak kada je u pitanju Slovenija vrijedi izdvojiti.

Znaju kako protiv Portugala

Slovenija je neporažena u devet uzastopnih utakmica u svim natjecanjima. Pobijedili su Portugal s 2-0 u prijateljskoj utakmici prije tri mjeseca u Ljubljani. Slovenija će biti bez lijevog beka Erika Janže kojoj je zaradio kartone u susretu protiv Engleske, pa će se vrlo vjerojatno Kek morati osloniti na lijevog beka Alanyaspora, Jureta Balkovca

"Znamo protiv koga igramo. Kada bismo pričali o kvaliteti protivnika, onda ne znam ni odakle bih počeo. Možda su oni imali mogućnost nekog kalkuliranja u prvo krugu takmičenja, mi nismo. Opet nismo favoriti što nas može dodatno motivirati. Igrače ne treba smirivati, oni su ti koji donose nevjerojatnu energiju. Očekujem tešku utakmicu u kojoj ćemo biti pod velikim pritiskom. Neće biti dobro, ako budemo pod tim pritiskom od prve minute", naglasio je posljednjoj presici prije utakmice izbornik Slovenije Matjaž Kek.

Momci sazrijevaju kao voće

Kratko je Kek prokomentirao i svog kolegu Roberta Martineza, koji je biranim riječima govorio o reprezentaciji Slovenije.

"Činjenica je da smo vjerojatno zaslužili simpatije. Selektor Portugala je poznat kao veliki džentlmen, ali jasno je da kada je utakmica na ispadanje, na konferenciji za novinare može dominirati simpatija, ali kada pređete magičnu bijelu liniju, to je stvarno, mi znamo protiv koga igramo. Neka žive trenutak koji su zaslužili. Momci sazrijevaju kao voće. Svaka ovakva utakmica daje nevjerojatnu energiju. Svjesni kvaliteta i samokritičnosti očekujemo tešku utakmicu u kojoj ćemo i mi ispaštati. Ali ovo nas samo motivira i znači veći izazov."

Kopirati
Drag cursor here to close