EURO 2024

Kek: Nisam baš očekivao da ćemo proći

"Istina je, patili smo u drugom poluvremenu. Englezi su bili dominantni, ubrzali su igru, a mi smo morali biti prilično agilni. Ali ako ne patimo protiv Engleske, onda nešto nije u redu," rekao je izbornik Slovenije.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2024. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na dobar nastup u kvalifikacijama, malo tko je očekivao da će Slovenija iz komplicirane skupine C izboriti prolaz dalje. Međutim, Matjaž Kek je u svom stilu posložio selekciju koja je većinom kroz tri utakmice izgledala vrlo dobro. Još uvijek nije poznato s kim će Slovenci igrati u osmini finala. Nakon utakmice Matjaž Kek je rekao sljedeće:

"Nisam baš očekivao da ćemo proći. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Mi smo igrali protiv jednog od favorita turnira. Cijeli dan sam se osjećao pozitivno, na terenu smo pokazali mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni, imali smo poteškoća. Engleska je imala odličnu priliku u 90. minuti, ali Jan Oblak nije imao mnogo posla. Igrali smo protiv jako jake ekipe i pokazali svoje pravo lice. Morate shvatiti da engleski igrači igraju svaka tri-četiri dana, dok mnogi naši ne igraju tako važne utakmice u tako kratkom periodu. Veoma sam ponosan na ovaj tim."

Zanimljiv je bio komentar Keka na konstataciju da je Slovenija bila slabija u drugom poluvremenu.

"Istina je, patili smo u drugom poluvremenu. Englezi su bili dominantni, ubrzali su igru, a mi smo morali biti prilično agilni. Ali ako ne patimo protiv Engleske, onda nešto nije u redu. Čestitam Engleskoj što je prva završila, ali i mi zaslužujemo čestitke. U drugom poluvremenu smo mali pali fizički, nije bilo mogućnosti za naše kontre. Imali su Englezi tu priliku na kraju, ali mi smo imali sreće. Sreće koju nismo imali u utakmici protiv Srbije", naglasio je Kek.

Kopirati
Drag cursor here to close