EURO 2024

VIDEO I Sramotna reakcija Bellinghama, Rice verbalno napao Calzonu

Kamere su uhvatile i da je Bellingham, slaveći pogodak za izjednačenje, vikao "tko će drugi?". Neki će to protumačiti kao istinu, a neki kao novu dozu stereotipne engleske arogancije.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2024. u 00:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opet su Englezi izgledali jako loše. Većim dijelom utakmice. U posljednjih dvadesetak minuta su počeli stvarati pritisak, riječ
koja se povezuje od trenutka kad su došli na ovaj turnir. Jer je vidljivo. Da su igrači po pritiskom. Novinari, mediji, navijači.

Valjda je zbog toga tako i reagirao Jude Bellingham nakon fenomenalnog gola koji je došao posljednjim trenucima utakmice. Jer teško je pronaći neko drugo opravdanje, ako ga uopće ima. Nakon što je zabio golčinu škaricama Bellingham se okrenuo prema klupi Slovaka, poljubio dlan i usmjerio ga prema međunožju...

Možda je netko sa slovačke klupe provocirao Bellinghama, možda je imao "opravdani" razlog ovakve gestikulacije, ali u svakom slučaju, onakva golčina "škaricama" bila je i više nego dovoljan odgovor. Kamere su uhvatile i da je Bellingham, slaveći pogodak za izjednačenje, vikao "tko će drugi?". Neki će to protumačiti kao istinu, a neki kao novu dozu stereotipne engleske arogancije.

Tu nije bio kraja. Na kraju utakmice je došlo do gužve na centru igrališta. U centru pažnje su se našli veznjak Engleske Declan Rice i izbornik Slovačke Francesco Calzona. Talijan je odgurnuo Ricea, a zatim su ga suigrači morali zadržati da ne bi došlo do većeg incidenta.

Ipak, kad već nije uspio fizički, Rice je verbalno napao Calzonu, a čitač usana Jeremy Freeman za Daily Mail je otkrio što je Englez poručio izborniku Slovačke:

"Začepi, p***o! Šuti, ćelava pi****e!"

Video: Gužva nakon utakmice 

Par sati kasnije, oglasio je jedan od junaka utakmice, Jude Bellingham koji je dao svoje objašnjenje reakcije nakon gola.

"Radi se o internoj šali, gesta je posvećena bliskim prijateljima koji su bili na utakmici. Poštujem slovačku momčad i način na koji su igrali danas", napisao je Bellingham na društvenim mrežama u večernjim satima nedjelje.

Kopirati
Drag cursor here to close