EURO 2024

Southgate preuzima rizik: Mainoo i Palmer od prve minute?

Southgate se mučio da pronađe pravi balans u sredini terena i sada mnogi vjeruju da bi Mainoo danas mogao biti starter uz Ricea.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2024. u 10:16 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je krenuo s izmjenama Gareth Southgate protiv Slovenije, kod navijača se probudila nada. Ovo bi napokon mogla biti Engleska kakvu očekuju. Napokon funkcionalna koliko god to čudno zvučalo. Recimo da je to neki minimum koji se traže od jedne selekcije. U utakmici koja je na kraju završila 0:0.

Taj put do oporavka potaknula je posebno jedna zamjena: Kobbie Mainoo. Koji je na teren poslan na početku drugog poluvremena umjesto Conora Gallaghera. Tinejdžer Manchester Uniteda je počelo sklapati kockice u sredini terena, u veznom redu. Razlika koju je napravio bila je trenutna i dramatična. Brojku kažu da je Mainoo završio 97 % svojih dodavanja (33/34), da je u nekoliko navrata ušao u kazneni prostor Slovenije, za razliku od recimo Gallaghera i Trent Alexander-Arnolda.

Southgate se mučio da pronađe pravi balans u sredini terena i sada mnogi vjeruju da bi Mainoo danas mogao biti starter uz Ricea. Što bi opet Engleskoj osiguralo veću kontrolu u posjedu lopte. Pored mladog igrača Uniteda, još jedan igrač je u fokusu - Cole Palmer. Koji je također protiv Slovenije dobio priliku posljednjih dvadesetak minuta.

On je imao manje dodavanja, ali je također bio odličan. Igrač Chelseaja je 100 posto točnih dodavanja (12/12) i tri pokušaja driblinga, više nego Saka, Foden i Kane zajedno. Najbolju priliku na utakmici protiv Slovenije je imao upravo on.

"Volim Palmera, nevjerojatan je. Toliko je nepredvidiv, može proći čovjeka, otići lijevo ili desno. Kada je ušao, znali smo da će utjecati na igru. Svaki put kad dobije loptu, osjećaš da će nešto učiniti. Trebao bi biti u početnih 11," reći će Roy Keane.

Na istom tragu je Stuart Pearce, legendarni "Psiho".

"Mislim da će Kobbie Mainoo biti starter nakon onoga što smo vidjeli protiv Slovenije. Ne zna što će biti u veznom redu, hoće li Palmer također početi jer je Palmer bio izvanredan kada je ušao. Southgate ima dovoljno mogućnosti, samo treba izabrati pravu."

Naravno, Gareth je taj koji posljednji donosi odluku, a kakvu će to ostaje da vidimo. Jedno je sigurno. Engleska igra slabo, dosadno, dok je Southgate pod ogromnim pritiskom. Jesu favoriti danas protiv Slovaka, ali ako ne preuzmu nešto rizika, Englezi bi mogli biti u problemu.

Kopirati
Drag cursor here to close