EURO 2024

VIDEO I Englezi prvi u skupini, navijači ih gađaju čašama

Gary Lineker nije imao problema, on je rekao kratko i jasno. Igra ove Engleske je - sr...e.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2024. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znali su nekada ostati u skupini. Posljednjih godina situacija je puno bolja. Jedno polufinale (Rusija), jedno finale (EURO 2000), ali navijači, javnost, bivši igrači traže više. Bolje. Baš kao što traže riječi kojima bi opisali igru Engleske na ovom Europskom prvenstvu.

U tri utakmice su osvojili pet bodova, završili su kao prvi u skupini, primili su samo jedan gol, ali ono što nude na terenu je teško za objasniti. Gary Lineker nije imao problema, on je rekao kratko i jasno. Igra ove Engleske je - sr...e.

Kritički su se osvrnuli mnogi bivši reprezentativci, suigrači Garetha Southgatea koji je odlučio da će njegova ekipa igrati isključivo na rezultat premda neosporno ima kvalitetu za nadigravanje s bilo kojom reprezentacijom na Euru.

Svoje nezadovoljstvo navijači engleske reprezentacije odlučili su iskazati i nakon remija sa Slovenijom. Nakon što su izbornik i igrači došli pozdraviti svoje vjerne pratitelje nakon utakmice, s tribina je poletjelo nekoliko plastičnih čaša prema Southgateu

"Najvažnije je da ostanemo uz ekipu. Razumijem narativ prema meni. To je za ekipu bolje nego da kritike idu prema njima, ali stvara neobične uvjete za rad. Nisam vidio da su druge reprezentacije koje su izborile drugi krug suočene s takvim kritikama. Ne bježim od toga," rekao je engleski izbornik.

"Moramo ići korak po korak. Danas smo vidjeli poboljšanje. Morali smo biti bolji kako bismo prošli u sljedeći krug. Bili smo prvi u skupini i to je bio cilj na početku."

Zanimljive su bile reakcije navijača nakon utakmice sa Slovenijom:

Video: Navijači Engleske nakon utakmice 
Kopirati
Drag cursor here to close