EURO 2024

Blijeda Engleska uzela tek bod protiv Danske

Ttakmica koja je podbacila, makar s engleske strane. Danci su uzeli jako važan bod pred posljednje kolo, gdje će u susretu sa Srbijom odlučiti svoju sudbinu.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2024. u 21:00 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danci anuliraju englesko vodstvo u 34. minuti impresivnim pogotkom. Kane je loše ispucao loptu u obrani, a Kristiansen je pronašao Hjulmanda koji sa skoro 30 metara upućuje projektil koji od vratnice završava u mreži engleskog gola.

Engleska i Danska su, kao i njihovi suparnici u skupini Srbija i Slovenija nekoliko sati prije, odigrali bez pobjednika. Utakmica je završena 1:1, a golove potpisuju Harry Kane i Morten Hjulmand. Nakon Srbije, još jedna blijeda predstava u režiji Engleza, koji ne izgledaju dobro, a poznajući njihov mentalitet, izbornik Southgate može očekivati salvu kritika na naslovnicama njihovih najčitanijih novina.

Danak neiskustva

Utakmica je krenula sporijim tempom od očekivanog, Englezi nisu izgledali kompaktno kako se očekivalo od glavnih favorita za naslov, dok su Danci pružali kvalitetan otpor.

Nakon prve ozbiljne prilike na utakmici gledamo pogodak. Igrala se 18. minuta, a mrežu Danske ''načeo'' je Kane.

Naizgled bezazlenu akciju Englezi su pretvorili u pogodak. Mladi Victor Kristiansen platio je danak neiskustvu, fokusirao se u potpunosti na čuvanje Sake, a to je iskoristio Walker koji mu se prikrao iza leđa i krenuo u svoj karakteristični trk.

Ulaskom u kazneni prostor Danske Walker je poslao povratnu loptu na peterac, a tamo je nakon nekoliko odbitaka lopta pronašla Kanea koji se par metara to mirno posprema u mrežu.

Napadač Bayern Münchena ovim je pogotkom postao prvi engleski igrač ikada koji je postizao makar pogodak na četiri velika natjecanja zaredom. Krenuo je od 2018. u Rusiji, a impresivan niz kompletirao danas u Frankfurtu.

Također, ovo je bio Kaneov 47. pogodak u 50 utakmica za klub i reprezentaciju kombinirano ove sezone.

Danci anuliraju englesko vodstvo u 34. minuti impresivnim pogotkom. Kane je loše ispucao loptu u obrani, a Kristiansen je pronašao Hjulmanda koji sa skoro 30 metara upućuje projektil koji od vratnice završava u mreži engleskog gola.

Dominacija Danaca do poluvremena

Bio je ovo prvijenac danskog veznjaka za reprezentaciju kojeg će sigurno pamtiti do kraja svog života.

Do poluvremena su Danci dominirali te dalekometnim udarcima pokušavali ugroziti gol protivnika, ali je prijetnje spremno otklanjao Jordan Pickford, koji je današnjim nastupom postao rekorder na vratima engleskih vrata kad su u pitanju velika natjecanja, prestigavši legendarnog Petera Shiltona.

Nastavak utakmice ponudio je jako malo uzbuđenja. Englezi nisu uspjeli kreirati kvalitetne prilike, tek vrijedi izdvojiti vratnicu Fodena u 56. minuti i Watkinsov pokušaj u 71. minuti kada ga je zaustavio Schmeichel.

Danci su dalekometnim pokušajima pokušavali ugroziti gol protivnika, ali je Jordan Pickford bio fokusiran.

Sve u svemu, utakmica koja je podbacila, makar s engleske strane. Danci su uzeli jako važan bod pred posljednje kolo, gdje će u susretu sa Srbijom odlučiti svoju sudbinu. Nakon remija sa Slovenijom u prvom kolu dijele drugo mjesto s izabranicima Matjaža Keka, dok Engleska u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana s četiri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close