EURO 2024

Srbija u posljednjim sekundama šokirala Sloveniju

Kada se činilo da će Slovenci praktički osigurati prolazak u drugi krug i izbaciti Srbe s natjecanja, u posljednjim se sekundama ukazao Luka Jović.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2024. u 17:12 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenija i Srbija remizirali su u uzbudljivoj utakmici drugog kola skupine C koja se igrala na Allianz Areni u Münchenu. Slovence je u vodstvo doveo Karničnik u 69. minuti, a kada se činilo da će Slovenci osigurati plasman u drugi krug pred susret s Engleskom u trećem kolu, ukazao se Luka Jović u posljednjim sekundama utakmice.

Prvih pola sata utakmice prošlo je u apsolutnoj dominaciji Slovenije. Igrači Matjaža Keka igrali su čvrsto i kompaktno u obrani, a s puno oduzetih lopti u opasnoj zoni srpske polovice bili bliže pogotku. Tako je Rajković u par navrata morao spašavati Srbe.

Gnezda-Čerin je u 4. minuti zaprijetio, ali samo u srpskog vratara. Četiri minute kasnije u šansi je Mlakar, no Rajković je zaključao svoja vrata.

Konkretne i opasne prilike na obje strane gledamo tek krajem prvog dijela.

Slovenci svoju najbolju šansu u prvih 45 minuta imaju sedam minuta prije odlaska na odmor. Elšnik je napravio „slalom“ kroz srpsku obranu i zatresao vratnicu, a na odbijenu loptu Šeško ne reagira najbolje, već je šalje malo iznad gola.

Srbi su uzvratili u 41. minuti preko Mitrovića. Nakon centaršuta Ilića, srpski napadač s par metara gađa samo u Oblaka.

U nastavak Srbi ulaze odlučnije i izgledaju bolje na terenu. Na samom početku drugog dijela Mitrović se nalazi u novoj prilici. Tadić ga je sjajno proigrao, a napadač Al-Hilala već treći put ne uspijeva svladati Jana Oblaka.

Par minuta kasnije Mitrović je ponovno u dobroj poziciji, ali očito danas nije bio njegov dan. Srpski je napadač odigrao odličnu utakmicu, ali je promašio previše prilika uzevši u obzir važnost ove utakmice.

Slovenci se konsolidiraju sredinom nastavka i počinju prijetiti. Šeško u 58. minuti nakon kontre pokušava sjajnim udarcem, ali Rajković spašava Srbiju.

Iako su Srbi bili bolji većim dijelom drugog poluvremena, Slovenci prvi dolaze do pogotka. Igrala se 69. minuta kada je Karničnik doveo svoju momčad u vodstvo.

Gaćinović je izgubio loptu na slovenskoj polovici upravo od Karničnika, a ovaj je pokrenuo protunapad i poslao loptu na drugu stranu, a nakon dodavanja Elšnika sveprisutni Karničnik završava akciju pogotkom.

Srbi nisu posustajali, a Mitroviću je sreća i dalje bila neprijatelj. U 72. minuti srpski napadač našao se u dobroj poziciji na petercu protivničkog kaznenog prostora, no pogađa samo u gredu.

Karničnik je mogao do drugog pogotka u 79. minuti kada je hrabro zaprijetio s velike udaljenosti, no gađao je malo pored gola.

Kada se činilo da će Slovenci praktički osigurati prolazak u drugi krug i izbaciti Srbe s natjecanja, u posljednjim se sekundama ukazao Luka Jović.

Nakon kornera srpski je napadač bio najbliži lopti i glavom s pet metara pospremio loptu u mrežu i održao srpske nade za prolazak u osminu finala.

Tako će Slovenci u posljednje kolo ući s dva osvojena boda i igrati protiv Engleske, dok će se Srbija susresti s Danskom i pokušati izboriti plasman u drugi krug natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close