EURO 2024

Stojković: Čeka nas težak meč

"Biće baš težak meč, vara se svako tko misli da je ispred nas lak protivnik. Naprotiv, u pitanju je disciplinirana ekipa, sa sjajnim igračima i vrsnim izbornikom", govorio je na presici Stojković
Sport / Nogomet | 20. 06. 2024. u 01:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija je upisala poraz na otvaranju protiv Engleske. Iako je izgubila, ova reprezentacija je ostavila solidan dojam. Njeni navijači vjeruju da danas može savladati Sloveniju i ostati u igri za nokaut fazu. Na ruku Srbiji ide činjenica da su Danska i Slovenije remizirale u prvom susretu.

Nakon Engleske malo su "popucale" veze na relaciji izbornik Stojković kapetan Tadić, ali se situacija izgladila. U odnosu na Englesku, prema najavama Stojković će napraviti dvije izmjene.
Za očekivati je u prvih jedanaest Tadića i Mladenovića.

"Oni i da hoće da srljaju – ne mogu. Dobro znate da su u formaciji 4-4-2, da Šporar i Šeško prave razliku u prostoru, čuvaju duge lopte i mogu da budu neprijatni za protivnika. Moramo da budemo dovoljno pametni da se ne jurimo s njima u prostoru od 30 ili 40 metara, jer im je to glavno oružje. Tvrda su i organizirana ekipa, samo da se obrati pažnja na ove što sam rekao", govorio je Stojković na presici.

Na konstataciju jednog novinara iz Slovenije da je Srbija blagi favoriti, Piksi je odgovorio:

"Nismo favoriti! Vi ste krenuli super, osvojili bod, što bismo mi bili favoriti. Biće baš težak meč, vara se svako tko misli da je ispred nas lak protivnik. Naprotiv, u pitanju je disciplinirana ekipa, sa sjajnim igračima i vrsnim izbornikom, ali i takvu Sloveniju hoćemo da pobijedimo. Ako budete bolji i zaslužite tri boda, mi ćemo čestitati, ali ćemo bas sigurno staviti u probleme. Samo da nas ne kaznite dugim loptama za Šeška i Šporara. Mi smo i protiv Engleske željeli pobjedu, a poslije će doći Danci, s njima moramo da se tučemo i opet ćemo htjeti tri boda. Ne bih bio ovdje da ne vjerujem. Onda je sve bez veze. To nije podcjenjivanje Slovenije".

Kopirati
Drag cursor here to close