Taktika

Stojković o Tadiću: To nije dobro

Izbornik Srbije rekao je kako je iz taktičkih razloga Tadića izostavio iz startne postave.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2024. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je kako je iz taktičkih razloga odlučio da kapetan Dušan Tadić ne bude u startnoj postavi protiv Engleske u utakmici prvog kola skupine C na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, piše Tanjug.

Nogometaši Srbije su u Gelsenkirchenu poraženi od Engleske rezultatom 1:0.

Tadić je u igru je ušao u 61. minuti, a nakon utakmice je za RTS izjavio da misli kako je treblo biti u startnoj postavi, jer smatra da je najbolji igrač ove reprezentacije, ali je dodao da poštuje odluku izbornika Stojkovića.

"Uh, to nije dobro... To nije dobro ako je to rekao, to je bila moja odluka iz taktičkih razloga, želio sam ga sa svježim nogama u drugih 45 minuta, radi se o taktici, ništa drugo", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Gelsenkirchenu.

Ponovio je kako je iz taktičkih razloga Tadića izostavio iz startne postave.

"Ovo su bile taktičke stvari, da mi je Tadić potrebniji sa svježim nogama, ali da on može početi, naravno da može. Ali ja sam taj koji donosi odluke i koji je tu na tom mjestu. Nema prostora za polemiziranje. Ma kakva bre bura, taman posla... Nema to nikakve bure oko kapetana", rekao je izbornik Srbije.

Stojković je naveo da su Srbija i Engleska odigrale kvalitetnu utakmicu.

"Mislim da je bila utakmica jako kvalitetna, s obje strane, izuzetno jak tim Engleske, ali Srbija je pokazala nogomet kakvom težimo. Mislim da smo pokazali ono što smo željeli, da izmjenama dovedemo u normalu situaciju, da Englezi budu ti koji će se braniti, ponosan sam na igrače. Mnogo kilometara su pretrčali, ali u nogometu je tako, idemo dalje", rekao je Stojković.

Naveo je kako je prije nekoliko dana odlučio da na golu protiv Engleske bude Predrag Rajković.

"I da je Vanja Milinković-Savić branio, isto bi bio siguran. Rajković je fenomenalan golman, nemam sumnje da imamo sjajne golmane, sva tri. Moja odluka bila je da dam šansu Rajkoviću da bude broj jedan", dodao je Stojković.

Srbija će 20. lipnja u drugom kolu skupine C igrati protiv Slovenije.

Video: FULL REACTION to Serbia vs. England Euro 2024 
Kopirati
Drag cursor here to close