Nogometna legenda Mostara

FOTO | Veliki broj prijatelja, suigrača i sugrađana ispratio Kulju na posljednji počinak

Njegovi prijatelji, sugrađani, suigrači i poznanci počeli su se okupljati još sat vremena prije početka posljednjeg ispraćaja, kako bi izrazili sućut obitelji.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2024. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka ljudi iz cijele regije, ali i Europe, slila se danas u Mostar na ispraćaj nogometne legende Franje Vladića Kulje.

Njegovi prijatelji, sugrađani, suigrači i poznanci počeli su se okupljati još sat vremena prije početka posljednjeg ispraćaja, kako bi izrazili sućut obitelji.

Foto: Bljesak.info / Omladinci Zrinjskog oprostili se od Kulje

Dušan Bajević se oprostio od Kulje

Među mnoštvom onih koji su došli na posljednji ispraćaj ovog nogometnog velikana iz Mostara bio je i njegov suigrač i dugogodišnji prijatelj "Princ s Neretve" Dušan Duško Bajević.

Foto: Bljesak.info / Dušan Bajević na posljednjem ispraćaju Franje Vladića Kulje

Među onima koji su se došli oprostiti od nogometnog virtuoza bio je i Blaž Baka Slišković.

Foto: Bljesak.info / Na posljednjem ispraćaju bio je i Blaž Baka Slišković

Ispraćaj je iz Gradske mrtvačnice ''Bijeli Brijeg'', a Kulje će biti pokopan u groblju Šoinovac u Mostaru.

Podsjetimo, 18. svibnja u svojoj 74. godini preminuo je Franjo Vladić Kulje jedna od najvećih mostarskih nogometnih ikona.

Nogometna ikona

Miljenik navijača Veleža bio je član zlatne generacije iz sedamdesetih godina. Pamtit će ga Mostarci kao dio čuvenog trojca Bajević - Marić - Vladić.

Foto: Bljesak.info / Posljednji ispraćaj Franje Vladića Kulje

U karijeri je odigrao 700 utakmica te bio strijelac 300 golova. U dresu Veleža je igrao od 1968. do 1979. godine, imao je 281 nastup, 69 postignutih golova.

Foto: Bljesak.info / Franje Vladića Kulje

1979. godine prelazi u AEK iz Atene, gdje je igrao dvije godine (21 nastup), nakon kojih se vraća u matični klub 1981. i igra do 1986. godine, u 47 nastupa postigao je 8 golova.

Prirodni talent

Za mladu reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 18 puta, u olimpijskoj 12 puta. Za jugoslavensku A reprezentaciju upisao je 24 nastupa, uz tri gola.

Foto: Bljesak.info / Posljednji ispraćaj Franje Vladića Kulje

Debi za reprezentaciju Jugoslavije je imao 1972. godine u Londonu protiv Engleske, 1:1, kada je bio i strijelac na Wembleyju.

Bio je istinski znalac i prirodni nogometni talent.

Foto: Bljesak.info / Posljednji ispraćaj Franje Vladića Kulje

Njegov dribling, promjena pravca, lucidno provlačenje lopte prostorima koje je samo on vidio, sjajna i precizna dodavanja, izluđivali su protivnike.

Foto: Bljesak.info / Među onima koji su se došli oprostiti od nogometnog virtuoza bio je i Blaž Baka Slišković.

U trenerskoj karijeri od 1985. do 1990. godine je bio trener mlađih selekcija Veleža, od 1995. do 1996 godine trener u Zrinjskom.

Kopirati
Drag cursor here to close