Rokada u Zrinjskom

Petrović se pozdravio s ekipom, Maka Ivanković službeno preuzeo

HŠK Zrinjski krenuo je s pripremama za novu sezonu, a novi šef stručnog stožera Mario Ivanković službeno je preuzeo funkciju.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2024. u 19:42 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad HŠK Zrinjski službeno je počela pripreme za novu sezonu, a prvu službenu prozivku izvršio je Mario Ivanković. Šokantna smjena na klupi Zrinjskog zatekla je i sada već bivšeg prvog trenera Željka Petrovića, koji je vijest dočekao u Mostaru.

Petrović se pojavio na prozivci, pozdravio sa svim igračima, članovima uprave, a stručnom stožeru zaželio je sreću. Tako je službeno od njega "uzde" preuzeo Mario Ivanković, dosadašnji "povremeni" trener koji će u sljedećih pet tjedana pripremati ekipu za novu sezonu.

Bljesak.info / Željko Petrović pozdravio se s ekipom

"Sve se dešavalo na brzinu, nakon što sam čuo vijest o promjeni trenera dobio sam poziv i nadam se da sam konačno dočekao priliku da budem prvi trener ekipe. Ambicije ostaju iste, ali sada nas čeka teži put u Europu nego kroz Ligu prvaka. Čeka nas puno posla, ali imamo kvalitetnu ekipu i uz kvalitetan rad želja je da dočekamo što bolje sezonu. Pripremit ćemo se za Bravo što bolje i nadam se da ćemo u prvenstvu ući pravi, da se ne dogode kiksevi kao lani na početku sezone", rekao je Mario Ivanković.

Budući da je on promoviran iz pomoćnika u glavnog trenera i njegov stožer bit će nešto drugačiji. U stručni stožer ulazi dojučerašnji trener kadetske ekipe Dubravko Orlović, a ostaju Nenad Gagro iRomeo Mitrović. Kondicijskom treneru Marku Čavki pomagat će Darko Škobić.

"Što se ekipe tiče, s posudbe se vraćaju David Čamber i Luka Pršlja. Tražit ćemo da se pojačamo na jednoj ili dvije pozicije, ali čak i ako ne nađemo adekvatna pojačanja i ovaj je kadar zadovoljavajući. Drago mi je da ćemo imati dosta igrača U20, pa da onda igraju oni koji to zaslužuju, a ne onaj koji mora", poručio je Mario Ivanković.

Uvodni dio priprema Zrinjski odrađuje u Mostaru, a onda sele u Sveti Martin na Muri.  

26 igrača na treningu

Na prvoj prozivci pojavio se i Nemanja Bilbija koji se oporavlja od ozljede, a na prvom treningu našlo se 26 igrača. Ivanković je na raspolaganju imao sljedeće igrače: 

VRATARI: Anis Sefo, Goran Karačić, Marko Marić, Luka Pršlja
BRANIČI: Josip Ćorluka, Kerim Memija, Hrvoje Barišić, Slobodan Jakovljević, Toni Šunjić, Marin Magdić, Amir Duraković, Sebastian Corda, Mario Tičinović
VEZNI IGRAČI: Tomislav Kiš, Tarik Ramić, Antonio Ivančić, Igor Savić, Filip Bradarić, Antonio Prskalo, Marko Kozina
KRILA/NAPADAČI: Matija Malekinušić, Mario Ćuže, Besart Abdurahimi, David Čamber, Nardin Mulahusejnović, Franko Sabljić.
Kopirati
Drag cursor here to close