EURO 2024

Francuzi na kraju prvog kruga bez gola iz igre

Poljaci koji su svoje kofere za put već polako pripremili prije posljednje utakmice su pokušali barem časno da se oproste.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2024. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuzi su izborili drugi krug i prije posljednjeg kola u svojoj skupini, ali su i dalje suočeni na problemom slabe realizacije. U tri utakmice, aktualni vice-prvaci iz Katara još nisu postigli gol iz igre. Krajnje neočekivano i pomalo nevjerojatno.

Upoznajte Skorupskog

Poljaci koji su svoje kofere za put već polako pripremili prije posljednje utakmice su pokušali barem časno da se oproste. Kyllian Mbappé se vratio, zaigrao s maskom, ali opet nije uspio postići gol iz igre. Izbornik Poljske je u ovakvoj situaciji očekivano malo "prošarao" sastav. U prvom dijelu vidjeli smo nekoliko opasnih situacija pred golom Poljske.

Hernández je oštro tukao u desetoj minuti, Skorupski je loptu skrenuo u korner. Deset minuta poslije ode nova prijetnja Tricolora. Kanté se sjurio u kazneni prostor, ostavio loptu Dembéléu na desnoj strani, ali on je iz izgledne situacije pucao u Skorupskog. Nešto su i Poljaci stigli napraviti. Lewandowski šutira glavom, lopta ide pored gola. Na isteku prvog poluvremena, raspoloženi Skorupski sjajno koristi minutažu. Sad je uspio zaustaviti Mbappéa.

Mbappé je uporan, ali ne ide 

Njihovi dueli će se nastaviti i u drugom dijelu. Već u ranoj fazi drugog dijela, ali je Skorupski enigma ovog utorka u Dortmundu za Mbappéa. Na kraju je golman Poljske kapitulirao, ali nakon penala. Kylian Mbappé zabio je prvi pogodak u karijeri na EURU. Prethodno je Dembélé pobjegao Kiwioru, Poljak ga je srušio, a sudac Guida pokazao na bijelu točku.

Na kraju je na isti način Poljska uzvratila. Upamecano je srušio Swiderskog, ide prvo VAR, pa penal. Lewandowski šutira, Maignan je obranio, ali je ranije izašao s linije. Sve se ponavlja, sada je ishod drugačiji. "Lewa" je ovaj precizniji, Poljska se kući vraća s jednim osvojenim bodom. Realno, nije neočekivano.

Kopirati
Drag cursor here to close