Euro 2024

Francuzi i Nizozemci odigrali bez pogodaka - Tricolore spasio VAR

Trebao je to biti atraktivni derbi između Nizozemske i Francuske u skupini D Europskoga prvenstva, ali je na koncu završio bez golova. Prva je to utakmica na Euru 2024 na kojoj su mirovale mreže.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2024. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak utakmice čak je nagovijestio moguću golijadu između reprezentacija nakrcanih zvijezdama. Već u prvoj minuti Nizozemci su imali veliku priliku. Depay je presjekao loptu Rabiotu i poslao brzonogom Frimpongu koji se našao u stopostotnoj situaciji pred francuskim golom. Srećom po Francuze obranio je Maignan.

Francuzi su odgovorili u 4. minuti. Griezmann je zapucao izdaleka, ali je Verbruggen obranio opasan udarac Francuza. U 8. minuti nakon dodavanja Simmonsa Depay je pokušao zagraditi loptu u francuskome šesnaestercu. Nizozemac je pao i tražio penal, ali bio je to preslab kontakt Salibe.

Nakon što je Francuska u početku dominirali posjedom, Nizozemci su preuzeli inicijativu. Nekoliko su se puta našli pred gol prilikom, ali je francuska obrana bila brža.

Nakon toga izgledne prilike su stvorili Francuzi, u šansi se prvo našao Rabiot, potom i Griezmann, no nije bilo pogodaka. Ako ništa, Francuzi su ponovno preuzeli posjed lopte. Thuram je imao jednu priliku, ali izvedba je bila loša. 

Čini se kako ipak ne ide bez Mbappea jer Francuzi u zadnjih šest utakmica bez svog najboljeg igrača ne znaju za pobjedu. 

U 65. minuti se dogodila možda najbolja prilika za Francusku u drugome poluvremenu. Kante je sjajno gurnuo loptu slobodneome Griezmannu na desnoj strani koji je na par metara od gola pogodio u golmana Nizozemske.

Nedugo zatim uslijedilo je veliko, ali ipak kratko veselje za Nizozemce. U 69. minuti Depay se sjajno zagradio i zapucao na gol Francuske. Maignan je obranio, ali lopta nailazi Simmonsa koji je pospremio loptu u mrežu.

No, na razočarenje Nizozemaca gol je poništen VAR odlukom zbog zaleđa Dumfriesa. Suci u VAR sobi su procijenili da je igrač Intera zasmetao vrataru Francuske.

Nakon toga Francuska je djelovala opasnije. U 89. minuti Rabiot se sjurio u nizozemski šesnaesterac i dao prizemnu loptu na drugu vratnicu, ali učinio je to jako loše pa ga nisu mogli ispratiti ni Coman ni Giroud. Utakmica je na kraju završila neriješenim rezultatom 0-0. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close