David De Gea

Bivši španjolski reprezentativni vratar potpisao za Fiorentinu

Talijanski nogometni prvoligaš Fiorentina angažirao je bivšeg španjolskog reprezentativnog vratara Davida De Geu (33) s kojim je potpisao ugovor na jednu godinu s opcijom produženja na još jednu.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2024. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

De Gea, koji je profesionalnu karijeru započeo u Atleticu iz Madrida, a od 2011. do 2023. godine bio član Manchester Uniteda, prošle je sezone bio bez kluba.

Tijekom karijere De Gea je upisao i 45 nastupa za španjolsku reprezentaciju.

Recimo samo da je u ManUnitedu na 190 utakmica svoju mrežu sačuvao netaknutom.

Podsjetimo, prošlog ljeta Manchester United nije ponudio novi ugovor Španjolcu te je kao slobodan igrač pregovarao s nekoliko europskih velikana, no na kraju nije dobio zadovoljavajuću ponudu pa je odlučio kako će uzeti kratku pauzu od nogometa.

Pisalo se kako je De Gea tražio ugovor od najmanje pet milijuna eura po sezoni, a to mu niti jedan zainteresirani klub prošlog ljeta nije želio dati. Spominjao se i mogući odlazak u Saudijsku Arabiju, no Španjolac je tu opciju odmah prekrižio.

Inače, osim iskusnog španjolskog vratara 'Viole' su još ranije dovele hrvatskog reprezentativca Marina Pongračića iz Leccea, a stigao je i Moise Kean iz Juventusa za 13 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close