Drama u Albaniji

Borac nakon jedanaesteraca prošao i izborio okršaj s PAOK-om

Prvak BiH uspio je ponoviti uspjeh Zrinjskog iz prošle godine i izbacivši albanskog prvaka Egnatiju igrat će u drugom pretkolu Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 18. 07. 2024. u 00:10 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki Borac igrat će u drugom pretkolu, odnosno u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Borac je u srijedu kasno navečer izgubio u Elbasanu s 1:2, ali je uspio proći Egnatiju na penale.

Nakon 1:0 u prvoj utakmici u Banja Luci, albanski prvak ostvario je 2:1 pobjedu u regularnom dijelu. Egnatija je povela golom Ibrahimoglua u 17. minuti, no u 30. izjednačio je Jovo Lukić.

I kada se činilo da će Borac sačuvati tih 1:1 i otići u drugo kolo, u  84. minuti pogodio je napadač iz Obale Bjelokosti Lorougnon Doukouo te odveo utakmicu u produžetke.

U dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka, pa se pristuplio jedanaestercima. Albano Aleksi pogodio je gredu, a Makedonac na golu Borca Damjan Šiškovski obranio je udarac Lushkje i odveo Borac dalje. Točnije, pogodak za prolaz postigao je David Čavić.

Tako je Borac otišao u drugo kolo gdje ga čeka PAOK, a ako ispadne ići će direktno u kvalifikacije Europa ligu.

Inače, kako se i očekivalo utakmica je bila puna tenzija. Susret je dvaput prekidan zbog povika s tribina, trener Borca Mladen Žižović je isključen, a sudac Fabio Maresca podijelio je osam žutih kartona.

Kopirati
Drag cursor here to close