Uzvrat u Albaniji

Zvuči nevjerojatno: Borac 50 godina nikoga nije izbacio u dvije utakmice u EuropI!

Od 1975. naovamo Borac je samo jednom prošao protivnika u Europi, a i tada se igrala samo jedna utakmica.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2024. u 14:17 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki Borac u srijedu brani 1:0 prednosti iz prve utakmice u Banja Luci, protiv albanskog prvaka Egnatije. S obzirom na sve što se događalo u prvoj utakmici i s obzirom na tenzije između albanskih i srpskih klubova, i UEFA je ocijenila ovaj susret kao meč visokog rizika.

Stoga je postavljen i iskusni talijanski sudac Fabio Maresca koji bi trebao držati pod kontrolom užarenu atmosferu na terenu.

"Mi se puno bavimo suđenjem na ovim prostorima. Mislim da se na ovakvom nivou, u Ligi prvaka, uopće neće potencirati suđenje. Oni neka igraju agresivno, ali tu je sudac da zaštiti igru kao što je to radio sudac i u Banjaluci. U toj njihovoj pretjeranoj agresivnosti dobili su dovoljan broj žutih i crvenih kartona, tako da ako budu tako igrali vjerujem da ćemo mi imati znanja, snage i mudrosti da riješimo te probleme. Oni jesu agresivna ekipa i jesu prošle sezone mnogo puta bili kažnnjeni žutim i crvenim kartonima. To su i ovdje potvrdili, tako da očekujem sličnu utakmicu i tamo u Albaniji", rekao je trener Borca Mladen Žižović a prenosi Mondo.ba.

Zvuči pomalo nevjerojatno ali Borac skoro 50 godina, od 1975. godine, nije eliminirao nijednog protivnika u dvije europske utakmice. U vrijeme poslije rata prošao je samo jednom, Sutjesku iz Nikšića 2020. godine, ali tada se zbog pandemije igralo na jednu utakmicu.

"Ideja nam je i želja da ispišemo nove stranice povijesti. Da li ćemo uspjeti u tome, ovisiod mnogo faktora. Nije nam to teret, to je jedna privilegija, da u ovakvom ambijentu pokušamo da to uradimo. Sad nam se otvorila mogućnost da napravimo prave stvari, objeručke prihvatamo taj izazov i sa puno sreće i odlučnosti ćemo to pokušati ostvariti", zaključio je Žižović.

Uzvrat u Elbasanu igra se u srijedu u 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close