Champions League

Borussia ispratila Celtic sa sedam komada u mreži, Arsenal bolji od PSG-a

Borussia je bolje otvorila meč između dva bivša prvaka Europe i već u šestoj minuti zaradila kazneni udarac. Iako je Celtic ubrzo poravnao, do kraja susreta skoro da je doživio nedavnu sudbinu Dinama u Münchenu...
Sport / Nogomet | 01. 10. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvoboju dva buduća suparnika zagrebačkog Dinama, njemačka Borussia Dortmund je s čak 7-1 nadvisila Celtic. Slovan je u Bratislavi izgubio 0-4 od Manchester Cityja, Milan je s 0-1 poražen kod Bayera u Leverkusenu, a u derbiju kola, Arsenal je s 2-0 nadvisio PSG.

Borussia je bolje otvorila meč između dva bivša prvaka Europe i već u šestoj minuti zaradila kazneni udarac nakon što je Kasper Schmeichel srušio Jamieja Gittensa i zaradio žuti karton.

Emre Can je mirno gađao po sredini gola za vodstvo Dortmundskog sastava. No, Celtic je uzvratio već u 9. minuti! Arne Engels je centrirao, a Borussijin strijelac Can nesretno odbio loptu do Daizena Maede koji zabija za poravnanje.

Ludnica na Westfalenu nastavila se u idućoj minuti. Brandt je izbacio Adeyemija koji je uz malu pomoć braniča Celtica zabio za 2-1, i treći pogodak na utakmici u tek 11 minuta igre.

U 29. minuti Nico Schloterbeck skrenuo je centaršut iz kornera do Adeyemija koji iz teške pozicije, prilično iskosa, neobranjivo matira Schmeichela za 3-1 vodstvo Borussijie Dortmund.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima i pogocima u prvom dijelu. Adeyemi je ovoga puta u 39. izborio jedanaesterac, a iskoristio ga je Serhopu Guirassy za velikih 4-1 Borussije Dortmund.

Tri minute kasnije, na semaforu je 5-1 za Borussiju Dortmund! Fantastični Adeyemi presjekao je krivo dodanu loptu Maede i opalio iza leđa nemoćnog Schmeichela za nedostužnu prednost Milijunaša.

U trećoj minuti nastavka Nuri Sahin morao je prisilno zamijeniti junaka dvoboja Adeyemija zbog ozljede, a ušao je Julien Duranville.

Guirassy je u 67. zabio svoj drugi pogodak na utakmici na drugu asistenciju Nice Schloterbecka i ukupno šesti za Borussiju Dortmund.

U 79. minuti nemuoljiva Borussia Dortmund stigla je i do sedmog gola, a zabio ga je Nmecha na dodavanje Duranvillea. 

GOLOVI

Arsenal je u Londonu svladao PSG sa 2-0. Topnici sada imaju četiri boda, PSG je ostao na tri.

Leandro Trossard je u 20. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ubacivši pred vrata gdje je Kai Havertz iskoristio slabu reakciju Gianluigija Donnarumme i glavom pogodio za 1-0.

U 36. minuti londonski sastav je stigao i do drugog gola. Ponovo je loše reagirao talijanski vratar. Bukayo Saka je ubacio s desne strane, lopta je dugo putovala i na kraju završila u mreži, bez da je itko dirao.

PSG je opasno zaprijetio u 64. minuti, no Joao Neves je pogodio prečku. 

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (2. kolo): Arsenal - PSG 2:0

Njemački prvak Bayer Leverkusen je s minimalnih 1-0 pobijeduio AC Milan , upisavši i drugu pobjedu, dok je Milan zabilježio i drugi poraz.

Mike Maignan je sjajno branio u Leverkusen, međutim niti on nije uspio spasiti Milan u 51. minuti, a strijelac je bio Victor Boniface.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Engleski prvak Manchester City je "projurio" kroz Bratislavu porazivši Slovan sa 4-0.

Ilkay Gundogan je načeo mrežu slovačkog sastava u osmoj minuti, a već u 15. minuti je bilo 2-0 nakon što je Phil Foden pogodio na dodavanje Jeremyja Dokua. Foden je bio vrlo blizu gola i u 26. minuti, no pogodio je stativu.

Građani su sve dvojbe razriješili u 58. minuti kada se među strijelce upisao i Erling Haaland na asistenciju Rica Lewisa. U 74. minuti je konačnih 4-0 postavio mladi Englez James McAtee postigavši svoj prvi gol u LP. 

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close