Liga prvaka

VIDEO I Remi Atalante i Arsenala, Monaco nanio prvi poraz Barceloni

I trećeg dana natjecanja u novom formatu Lige prvaka bilo je nekoliko zanimljivih ogleda, s čini se da je ponajviše podbacio Arsenal, barem rezultatski...
Sport / Nogomet | 19. 09. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Atalante i Arsenala odigrali su 0:0 u svojem prvom nastupu u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Najznačajniji trenutak utakmice su fantastične dvije obrane vratara Arsenala Davida Raye, koji je prvo skinuo kazneni udarac Mateu Reteguiju, a potom u nastavku skinuo i njegov udarac glavom na samoj crti. 

Monaco je s 2:1 svladao favoriziranu Barcelonu koja je skoro cijelu utakmicu igrala s igračem manje.

Loše je počelo za Barcelonu. Gosti su već u 10. minuti ostali s igračem manje. Vratar Marc-Andre ter Stegen je krivo dodao, Minamino je "ukrao" loptu, a Eric Garcija ga je kao zadnji igrač obrane oborio zaradivši isključenje.

Samo šest minuta kasnije Maghnes Akliouche je nakon solo prodora zabio za 1-0. Barcelona je uspjela izjednačiti u 28. minuti preko Laminea Yamala.

Momčad iz Kneževine je do nove prednosti stigla u 72. minuti. Vanderson je uputio sjajnu, dugu loptu do Georga Ilenikhene koji je izbio sam ispred Barcina vratara i lijepo pogodio za 2-1.

U 86. minuti nizozemski sudac Allard Lindhout je dosudio kazneni udarac za Monaco nakon starta Martineza nad Balogunom, ali je nakon asistencije VAR-a promijenio odluku.

Do kraja susreta Španjolci su pokušali izboriti remi, ali nisu uspjeli. Prvi je to poraz Blaugrane u novoj nogometnoj sezoni, jer su u La Ligi zasad suvereni. 

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1. kolo): Monaco - Barcelona 2:1

Atletico Madrid je također s 2-1pobijedio RB Leipzig.

Gosti su poveli već u 4. minuti golom Benjamina Šeška. Bila je to brza kontra njemačkog sastava. Lois Openda je pucao, Jan Oblak je obranio, no Šeško je glavom pospremio odbijanac. Atletico je uspio izjednačiti u 28. minuti lijepim golom Antoinea Griezmanna.

Nakon što je zabio, francuski napadač je u 89. minuti i asistirao Joseu Gimenezu koji je nadskočio svog čuvara i glavom pogodio za pobjedu španjolskog sastava. 

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1. kolo): Atletico - Leipzig 2:1 

Sjajnu večer francuskih klubova upotpunio je Brest koji je u svom premijrnom europskom nastupu pobijedio Sturm sa 2-1.

Brest se natječe u europskom natjecanju po prvi put u svojoj 121-godišnjoj povijesti nakon što je nezaboravnu prošlu sezonu završio na trećem mjestu. Francuski sastav je poveo u 23. minuti golom Huga Magnettija, no gosti su u samoj završnici poluvremena izjednačili nakon autogola Edmilson Fernandesa.

Pobjedu Brestu, koji je igrao u Guingampu, donio je Abdallah Sima pogodivši za 2-1 u 56. minuti. Gosti su od 88. igrali s igračem manje nakon što je isključen Dimitri Lavalee, javlja HRT.

GOLOVI

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close