Kao nekad u Mostaru

Noćna mora Dinama na Allianz Areni, Bayern slavio 9:2

Dok Dinamo ispisuje crne stranice povijesti, Harry Kane postavio je zanimljiv rekord. Prvi je igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio tri gola iz penala na jednoj utakmici.
Sport / Nogomet | 17. 09. 2024. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju Dinamo nije mogao izbjeći težak poraz na Allianz Areni. Najteži na europskoj sceni ikada. Pravi potop. Do sada je to bio onaj od Lyona na Maksimiru 1:7 iz 2011. godine. Iako je u jednom trenutku, onih deset minuta igre u nastavku izgledalo da bi se situacija na terenu možda čak i mogla zakomplicirati. Međutim, tih deset minuta je definitivno bilo prekratko, ostalih osamdeset i nešto je prošlo u totalnoj dominaciji Bayerna.

Od početka utakmice je to bila igra na jedan gol. Već u devetoj minuti Musiala je zabio, ali VAR potvrđuje nedozvoljenu poziciju. VAR koji je bio itekako aktivan, jer je opet sedam minuta poslije poništio gol Gnabryja, međutim, nije tu kraj mukama Dinama. Poništio je Gnabryjev gol zbog offsidea, ali bit će ovo penal za Bavarce. Zbog prekršaja Pierrea-Gabriela na Pavloviću.

Kane je siguran i tu je počela golijada. Ovo je 50. Kaneov pogodak u 50. nastupu otkad je iz Tottenhama prešao u Bayern. U 32. minuti Bayern je vodio 2:0. Najbolja akcija na utakmici. Musiala je jednu visoku loptu prsima primirio za Guerreira, a on je s ruba šesnaesterca pucao silovito i neobranjivo pogodio. Opet VAR, ali je gol ovaj put priznat.

U 38. minuti, Bayern vodi 3:0. Strijelac je Michael Olise. Kimmich je ubacio nakon brzo izvedenog kornera, a Olise glavom pogodio.

Početak drugog dijela pripada Dinamu koji pomalo uspavanim Bavarcima pravi probleme. U 49. minuti, Petković smanjuje na 3:1, Pierre-Gabriel je ubacio s desne strane, a Pjaca lijepo prenio prema Petkoviću koji matira drugog golmana Bayerna Ulreicha. U sljedećem napadu je 3:2. Mišić je povukao brzi napad Dinama i izbacio Ogiwaru oči u oči s Ulreichom, a Japanac je Bayernovom golmanu provukao loptu kroz noge. U 53. minuti u šansi je Pjaca, ali sada brani golman Bayerna.

I ono što se kaže, sve što je lijepo ima kraj. Nakon toga potop Dinama. U razmaku od četiri minute Kane i Olise postižu po gol i to je 5:2. VAR je ponovo aktivan u 72. minuti, Kane iz penala kompletira hat trick. U 77. minuti novi jedanaesterac. Sada je Theophile-Catherine nagazio Daviesa. Kane odrađuje posao i popravlja svoju statistiku.

U 85. minuti, Leroy Sane postiže osmi gol Bayerna. Dok Dinamo ispisuje crne stranice povijesti, Harry Kane postavio je zanimljiv rekord. Prvi je igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio tri gola iz penala na jednoj utakmici. I tu nije kraj noćnoj mori Dinama.

U 92. minuti na Kimmichov ubačaj glavom zabija Leon Goretzka. Bayern je slavio 9:2. Jedan od najtežih poraza Dinama u povijesti. Još jednom su poraženi ovim rezultatom u Mostaru, na turniru 1980. godine. Tada je Velež slavio 9:2.

Kopirati
Drag cursor here to close