Nova era Lige prvaka

VIDEO I Obavljen ždrijeb: Dinamo protiv Bayerna, Arsenala, Zvezda čeka Barcelonu

Dinamo je krenuo od Bayerna, nastavio s Borussijom Dortmund, Arsenalom, Milanom, Celticom, Salzburgom, dok je završio sa Monacom i Slovanom.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2024. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grimaldi Forumu u Monacu. Najbolje mjesto za početak jedne nove Lige prvaka. Ako gledamo u prošlost, ovo će biti 70. po redu izdanje natjecanja najboljih europskih ekipa, 33. otkako se zove Liga prvaka. Prvog u revolucionarnom novom formatu s jedinstvenom ligom od 36 klubova.

Puno stvari je novih, tu je i nova himna Lige prvaka koju je izvela Katherine Jenkins, velška pjevačica, nakon čega su svojih pet minuta predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin i legendarni Gianluigi Buffon. Čeferin naravno nije propustio priliku da pošalje jednu vrstu poruke ljudima okupljenim o projekta Superlige

Ždrijeb je vodio Giorgio Marchetti, zamjenik glavnog tajnika UEFA-e. Zvanično, ždrijeb je počeo u 18 sati i 30 minuta. Manchester City je bio prvi klub koji je "izvučen". Njihovi protivnici će bit će između ostalog biti Inter, Paris Saint-Germain i Juventus.

Dinamo je krenuo od Bayerna, nastavio s Borussijom Dortmund, Arsenalom, Milanom, Celticom, Salzburgom, dok je završio sa Monacom i Slovanom. Borussia Dortmund, Milan, Celtic i Monaco dolaze na Maksimir, dok Modri gostuju Bayernu, Arsenalu, Salzburgu i Slovanu. 

Protivnici Crvene Zvezde su Inter, Barcelona, Benfica, Milan, Young Boys, PSV, Stuttgart i Monaco. Barcelona, Benfica, PSV i Stuttgart će gostovati u Beogradu.

Točan raspored odigravanja utakmica bit će poznat tek u subotu. Finale Lige prvaka na rasporedu je 31. svibnja na Allianz Areni.

Kopirati
Drag cursor here to close