Veliki izazov za Dinamo

VIDEO I Jakirović: Želim da igramo hrabro

"Nisam Nostradamus da znam kako će završiti, ali neće se nikakav rezultat odraziti na naše igre u ligi. A što se tiče Lige prvaka, želimo što skuplje prodati kožu i uzeti neke bodove," kaže Jakirović.
Sport / Nogomet | 17. 09. 2024. u 00:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije ovo prvi put da Dinamo iz Zagreba igra protiv Bayerna. Dinamo je 13. ožujka 1963. godine, u prvom dvoboju četvrtfinala Kupa velesajamskih gradova, natjecanja koje je kasnije preraslo u Kup Uefa, današnju Europa ligu, usred Münchena pobijedio Bayern s 4:1. Strijelci za Dinamo su bili Zambata dva puta, Jerković i Kobeščak.

To je bio dugo vremena jedan od najtežih poraza Bayerna na domaćem terenu. Ponovo su ova dva kluba sastala u Ligi prvaka 2015. godine. Tada je u susretu 2. kola F skupine nogometne Lige prvaka Bayern slavio 5:0. Na Maksimiru je bilo 0:2.

"Gledao sam tu utakmicu, Benković je debitirao. Ne razmišljam tako. Pokušat ćemo otežati, ako se ukaže prilika, pokušat ćemo je iskoristiti. Nisam Nostradamus da znam kako će završiti, ali neće se nikakav rezultat odraziti na naše igre u ligi. A što se tiče Lige prvaka, želimo što skuplje prodati kožu i uzeti neke bodove."

Večeras Dinamo izlazi na Allianz Arenu na kojoj nije mogao trenirati jer je terene u lošem stanju. Igrači su uglavnom vrijeme proveli šetajući po terenu uz razgovor.

"Sjajna utakmica za nas, s velikim protivnikom. Momčad koja je strašna, dobro posložena. Ne znaš u analizi odakle da kreneš, toliko imaju kvaliteta. Ali, naša ambicija tu ne prestaje, ne zadovoljavamo se samim ulaskom u Ligu prvaka. Želim da igramo hrabro, da im otežamo koliko možemo. Bit ćemo podređeni i zanima me koliko možemo parirati i da u tranziciji pokušamo ugroziti Bayern.

Video: Presica Dinama 

Rekao je nakon derbija da je poraz možda dobro i došao, kao šamar.

"Nisam sretan što smo izgubili, ali kad se već dogodilo, dobro je da se osvijestimo da se vidimo da nije gotovo prvenstvo. Rekao sam igračima da smo malo napravili prema naprijed, nisam vidio kako možemo primiti gol, mislio sam da ćemo ga dati. Ali, to je nogomet, idemo dalje."

Koje su Bayernove slabosti i kako zaustaviti Kanea?

"Jako malo ima slabosti Bayern. Što se tiče Kanea, ima veliku slobodu, kad se spusti onda ostali napadaju njegove prostore, morat ćemo preuzimati. A u šesnaestercu ga moramo kontrolirati, on je rođeni strijelac, moramo biti maksimalni u svakom pogledu."

Kopirati
Drag cursor here to close