Pakleno poluvrijeme

Mulahusejnović načeo Bugare, Mlinar promašio jedanaesterac!

Nakon prvih 45 minuta utakmice u Mostaru Zrinjski vodi 1:0 protiv Boteva što je rezultat koji vraća stvari na početak.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2024. u 20:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvih 45 minuta uzvratne utakmice kvalifikacija za Konferencijsku ligu Zrinjski protiv Boteva vodi s 1:0 i tako je anulirao onih 1:2 iz Bugarske. Jedini strijelac je Nardin Mulahusejnović, no s obzirom da Botev ima igrača manje Mostarci su vrlo blizu plasmana u play-off gdje ih vjerojatno čeka Vitoria Guimaraes.
 
Bljesak.info / 
 
Treneru Zrinjskog Mariju Ivankoviću plan utakmice poremetila je ozljeda i veliki peh Josipa Ćorluke. Bočni igrač domaćih ozlijedio se već u petoj minuti i morao je izaći iz igre, pa je umjesto njega ušao Kerim Memija. 
 
Nedugo zatim Bugari su odmah i zaprijetili. Vratar Marko Marić dvaput je morao intervenirati, prvo nakon udarca Popova, a onda nakon kornera i poslije udarca Antoinea Contea.
 
Bljesak.info / Zrinjski vodi nakon prvih 45 minuta
 
Nakon toga Zrinjski je prebacio težište igre na polovicu Boteva i sve više prijetio, a onda je u 21. minuti zapadna tribina eksplodirala. Nakon ubačaja Nardin Mulahusejnović je fantastično šutirao glavom, no Bernat brani, a samo nekoliko sekundi kasnije vratar Boteva ruši Matiju Malekinušića.
 
Irski sudac Hennessy bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku. Loptu je na nju stavio Frano Mlinar i tukao u donji lijevi kut, no Bernat je uhvatio "živu" loptu!
 
Bljesak.info / Frano Mlinar
 
No, neiskorišten jedanaesterac nije demoralizirao domaće koji su nastavili opsjedati gol gostiju i to im se isplatilo u 39. minuti. Kerim Memija ubacio je s desne strane, a Mulahusejnović visoko je skočio, pogodio i bacio usijane tribine u trans.
 
Tribine su eksplodirale i dvije minute kasnije kada je odlični sudac Hennessy isključio Antoinea Contea zbog pregrubog starta na Mulahusejnoviću i Bugari će ostalih 45 minuta, možda i produžetke, igrati s igračem manje.
 
U sudačkoj nadoknadi Botev je mogao do izjednačenja, no Akere je izašao sam ispred Marića koji mu je obranio udarac.
Kopirati
Drag cursor here to close