Uoči okršaja s Bugarima

Ivanković: Srljanje nije opcija, realizacija mora biti bolja

U srijedu je u Mostaru održana konferencija za medije uoči uzvratne utakmice između HŠK Zrinjski i PFK Botev Plovdiv koja je na rasporedu u četvrtak od 20 sati.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2024. u 11:41 S. Bošnjak | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ne mislim da smo Boteva uopće respektirali u Bugarskoj, nećemo ni ovdje", kazao je trener HŠK Zrinjski Mario Ivanković na konferenciji za medije uoči uzvrata u Mostaru.

"Obje ekipe su griješile, samo što je u Bugarskoj sreća otišla na njihovu stranu, mogao je biti drukčiji rezultat. Smatram da smo pokazali odlučnu i hrabru igru i imamo pravo nadati se prolazi", dodao je Ivanković.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten momčadi, Ivanković ističe kako su svi u željenoj formi, osim Slobodana Jakovljevića koji se ozlijedio na utakmici protiv GOŠK-a.

Foto: Bljesak.info / Mario Ivanković na konferenciji za medije uoči uzvratne utakmice protiv PFK Botev Plovdiv

"Igrači će biti svježi i puni energije da daju svoj maksimum, imamo plan kako da što prije dođemo do pozitivnog rezultata. Neće biti lako, ali uz pomoć navijača i uz našu vjeru imamo šansu", istaknuo je.

Plan je, prema Ivankovićevim tvrdnjama, igrati ofanzivnije nego u Bugarskoj, no nešto će se pitati i protivnika.

Foto: Bljesak.info / Mario Ivanković na konferenciji za medije uoči uzvratne utakmice protiv PFK Botev Plovdiv

"Srljanje sigurno nije opcija, ali nakon prve utakmice sam rekao da sam ja najveći krivac jer smo se više prilagođavali protivniku nego sebi. Igrat ćemo ofanzivno, koliko budemo mogli", kazao je.

Plemićima se, po dosad viđenim utakmicama, najveći broj primljenih pogodaka dogodio zbog grešaka u zadnjoj liniji, a toga je svjestan i Ivanković.

"Definitivno je da u zadnje vrijeme težimo da igramo iz zadnje linije i onda se povuku greške gdje kompliciramo i to nam se u Bugarskoj 'razbilo o glavu'. Radimo na tome iz treninga u trening, imamo igrače kakav imamo, raduje me što se u zadnje vrijeme 'dižu' ovi mlađi momci. Jednostavno imamo fond igrača kakav imamo, imamo kvalitetu i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu i to popraviti i sutrašnja pobjeda, odnosno prolaz bio bi nam dodatni vjetar u leđa", naglasio je.

Foto: Bljesak.info / Mario Ivanković na konferenciji za medije uoči uzvratne utakmice protiv PFK Botev Plovdiv

Ivanković dodaje kako se o taktici protivnika može samo nagađati, ali iz dosad viđenog smatra kako će Bugari "čekati u srednjem bloku i da će nas pokušati ugroziti krilnim igračima".

"Tu moramo biti pametni nazad i igrati čisto, bez rizika i pokušati doći do gola. Mislim da neće biti puno prilika za gol i moramo biti dobri u realizaciji. Imamo slabiju realizaciju, evidentno je da nam tu fali neka doza kvalitete, a evidentno je i to da je Ćuže na 50 posto, a da je i dalje naš najopasniji igrač, kao i to da nemamo Bilbiju, ali imamo to što imamo. Imamo Nardina, imamo Ruševića koji dolazi u fazu da možemo na njega računati. Nadam se da će to ići prema boljem. Odredili smo prvih 11 na osnovu svih taktičkih stvari i nadamo se da će sve do utakmice proći bez ikakvih problema", zaključio je Ivanković.

Foto: Bljesak.info / Mario Ivanković na konferenciji za medije uoči uzvratne utakmice protiv PFK Botev Plovdiv

Podsjetimo, uzvratna utakmica između HŠK Zrinjski i PFK Botev Plovdiv na rasporedu je u četvrtak od 20 sati na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru, a prijenos utakmice bit će osiguran na Arena sport kanalima.

Također, ulaznice za uzvratnu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu dostupne su na blagajni stadiona HŠK Zrinjski danas od 18 do 20 sati, kao i sutra od 10 do 19 sati.

Video: PRESS | Mario Ivanković uoči HŠK Zrinjski - Botev Plovdiv
Kopirati
Drag cursor here to close