Šest finala, pet titula

Carlo Ancelotti rekorder Lige prvaka

S Realom je osvojio prvu titulu na Luzu, pa na Stade de Franceu, prije nego što se vratio u Englesku, na Wembley.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2024. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon subotnjeg trijumfa. Carlo Ancelotti je postao rekorder kao trener koji je osvojio pet naslova prvaka Europe. Sve je počelo na Old Traffordu (Milan), nastavilo se u Ateni (Milan).

S Realom je osvojio prvu titulu na Luzu, pa na Stade de Franceu, prije nego što se vratio u Englesku, na Wembley. Ancelotti je i rekorder sa šest europskih finala, pri čemu je samo jedno finale izgubio, ono 2005. s Milanom, kada je talijanski klub vodio 3:0 na poluvremenu protiv Liverpoola, pa u nastavku susreta prosuo prednost i izgubio nakon izvođenja jedanaesteraca.

Po tri titule imaju španjolski nogometni stručnjak Pep Guardiola, Francuz Zinedine Zidane i Englez Bob Paisley. Guardiola je prve dvije europske titule osvojio na klupi Barcelone 2009. i 2011. godine, a prošle godine s Manchester Cityjem. Zidane je sva tri naslova osvojio s Realom 2016., 2017. i 2018., a Paisley s Liverpoolom 1977., 1978. i 1981.

Dodajmo i kako je samo šest trenera osvajalo europski naslov s dva različita kluba - Ancelotti (Real Madrid, Milan), Ernst Happel (Feyenoord, HSV), Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund, Bayern), Jose Mourinho (Porto, Inter), Jupp Heynckes (Real Madrid, Bayern ) te Guardiola (Barcelona, Manchester City).

Kopirati
Drag cursor here to close