Bez većih problema izborili finale

Chelsea u finalu lovi deveti naslov

Po prvi put nakon 1993. godine u jednoj sezoni ćemo imati isto finale Liga i FA Cupa. Finale FA Cupa je na rasporedu 14. svibnja.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2022. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponovo nakon 2012. godine u finalu za Engleze izuzetno važnog i cijenjenog FA Cupa igrat će Liverpool i Chelsea.Chelsea će loviti svoj deveti, Liverpool osmi. Nakon što su Reedsi jučer izborili ulazak u finale preko Manchester Cityja, to je danas napravio Chelsea savladavši očekivano Crystal Palace 2:0.

Momčad Crystal Palaca je dugo držala aktivan rezultat, međutim stvari su se počele mijenjati od 65. minute, kada Loftus-Cheek pogađa za vodstvo Chelsea. Pitanje pobjednika je odlučeno jedanaest minuta kasnije. Vrlo lijepa akcija Wernera i Mounta je zaključena golom ovog drugog. Andersen je na drugoj strani par minuta kasnije imao priliku da vrati Crystal Palace, ali je loptu poslao preko gola iz izgledne situacije. Na kraju je Chelsea imao dvije, tri prilike da čak slavi i uvjerljivije, ali su njegovi igrači bili neprecizni. Lukaku je bio najbliže golu, ali je pogodio stativu.

Po prvi put nakon 1993. godine u jednoj sezoni ćemo imati isto finale Liga i FA Cupa. Finale FA Cupa je na rasporedu 14. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close