Poznati parovi polufinala

Favoriti prošli u polufinale Kupa

Naravno da utakmice ova dva kluba uvijek bude emocije na ono što se dogodilo Hillsboroughu, zato je danas 97 stolica ostao slobodno u sjećanje na veliku katastrofu koja se dogodila 1989. godine u polufinalu ovog takmičenja.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2022. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crystal Palace, Manchester City, Liverpool su momčadi koje su danas izborile plasman u kompletirale polufinale parove ovogodišnjeg FA Cupa.

Navijači Crystal Palacea uživaju. Sljedećeg mjeseca će doći na Wembley kako bi svom klubu dali podršku u polufinalu FA Cupa. Danas su savladali Everton iako se stvari nisu razvijale baš idealno u ranoj fazi utakmice. Everton je bio vrlo neugodan u prvih 15-20 minuta. Priznao je to Patrick Vieira.

"Prošli smo kroz teške trenutke u utakmici, pogotovo prvih 15-20 minuta. Ali nismo primili gol, kada smo prvi zabili, počeli smo sve više vjerovati i na kraju smo uspjeli dobiti utakmicu. Navijači su bili uz nas, zato je odlazak na Wembley fantastična stvar. Navijači su sanjali utakmicu na Wembleyu i mi smo ih osigurali to", naglasio je Vieira.

Guéhi i Mateta su bili strijelci u prvom poluvremenu, posao su zaključili Zaha i Hughes u posljednjih desetak minuta utakmice za visokih 4:O. Crystal Palace je 1990. godine igrao prvi put u finalu, Manchester United je bio bolji u ponovljenoj utakmic, nakon što je prva završila 3:3. I drugi put ih je 2016. godine zaustavio na posljednjoj stepenici Manchester United.

"Utakmica je bila poprilično otvorena, zbog kvalitete koju Southampton ima, međutim mislim da smo utakmicu prelomili nakon našeg drugog gola", govorio je Guardiola nakon utakmice.
Nakon 13 minute igre, City je vodio Sterling je postigao gol. Onda je malo Southampton pojačao pritisak u finišu prvog dijela što je rezultiralo golom za 1:1. Elyounoussi je ubacio sa desne strane, Laporte se našao na pravom mjestu. De Bruyne je realizirao penal za 1:2, nakon čega je Southampton krenuo po izjednačenje. Međutim, na drugoj strani Foden postiže golčinu za 1:3, na 15 minuta prije kraja. Točku na i u ovoj utakmici stavlja Mahrez tri minute poslije.

Posljednje mjesto u polufinalu na kraju je očekivano zauzeo Liverpool koji i dalje ostaje u igri za četiri trofeja ove sezone. S druge strane velika priča Nottingham Forest je stala ove godine u polufinalu, ali navijači vjeruju kako njihova momčad može dohvatiti play off sa ulazak u Premiership.

Naravno da utakmice ova dva kluba uvijek bude emocije na ono što se dogodilo Hillsboroughu, zato je danas 97 stolica ostao slobodno u sjećanje na veliku katastrofu koja se dogodila 1989. godine u polufinalu ovog takmičenja. Rano su gosti poveli, golom ove sezone odličnog Jote koji je stigao do brojke od 16 postignutih golova.
Nije odustajao Nottingham, imali su domaći neke situaciju, prilike u finišu utakmice, tražili su u jednoj situaciji jedanesterac, ali su Reedsu preživjeli.

U polufinalu se sastaju Liverpool - Manchester City odnosno Crystal Palace - Chelsea.

 

Kopirati
Drag cursor here to close