EURO 2024

VIDEO I De Bruyne novinaru: Ti si glup, ovo zlatna generacija?

Kapetanu Kevinu De Bruyneu eliminacija je poprilično teško pala. Nakon utakmice je ušao u verbalni duel s jednim novinarom iz Italije.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2024. u 02:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi veliki turnir zaredom Belgija nije uspjela ništa napraviti. U Kataru ova reprezentacija nije prošla prvi krug, u Njemačkoj je zaustavljena već u osmini finala. Dva turnira ni blizu završnice. Kapetanu Kevinu De Bruyneu eliminacija je poprilično teško pala. Nakon utakmice je ušao u verbalni duel s jednim novinarom iz Italije. Novinar je pričao o "zlatnoj generaciji" i neuspjesima Belgije na veliko takmičenjima.

"Ti si glup! Tko kaže da je ovo zlatna generacija? Ti kažeš? U redu ako ti tako kažeš. Samo mi reci, zar ne misliš da i Francuska, Engleska, Španjolska i Njemačka nemaju zlatne generacije?", rekao je nervozni igrač Manchester Cityja koji više nije razgovarao sa stranim novinarima, ali s onim iz Belgije jeste. 

"Jako sam razočaran. Tako je uvijek kada izgubimo, razgovarali smo o tome prije nekoliko dana. Je li ovo neuspjeh? Ako ste drugi, i to je neuspjeh. Cilj je pobjeda, a mi taj cilj nismo ispunili. Ako pogledate svih šest turnira, svi su bili neuspješni. Samo jedan tim pobjeđuje".

Pored toga Kevin je pojasnio da je s izbornikom Belgije razgovarao o taktici pred utakmicu. Tedesco je tražio od De Bruynea da uvjeri igrače, kako je taktika za koju se odlučio Domenico najbolja za selekciju.

"Imali smo plan i u priličnoj mjeri smo ga realizirali. Znali smo da će Francuzi imati posjed, ali mislim da smo se timski dobro branili. Nisu stvorili mnogo šansi, samo nekoliko šuteva s distance. Bilo je i naših trenutaka, ali nije ih bilo mnogo. Razumijem da ljudi žele da nas vide kako jurišamo, ali... Naš plan je bio dobar dok nisu dali gol, uz odbitak, ne bih mnogo o tome. Žalosno je, moramo to da prihvatimo"

 

Kopirati
Drag cursor here to close