EURO 2024

Čudna statistika: Šest autogolova, zašto Lukakua ne voli VAR?

Zanimljiva je i lista najboljih strijelaca do sada. Georges Mikautadze, Jamal Musiala i Ivan Schranz su do sada uspjeli postići po dva gola. Iznenađujuće društvo.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2024. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi krug Europskog prvenstva ulazi u svoju završnicu. Odigrana su dva kola u svim skupinama i ono što "bode oči "na prvu je recimo broj autogolova. Kao nikada na jednom velikom takmičenju, do sada postignuto je čak šest autogolova.

Počelo je još od prve utakmice, Antonio Rüdiger je ublažio poraz Škotske. Zabio je Max Wöber za Francusku protiv svoje Austrije, talijanski stoper Riccardo Calafiori je "odveo" Španjolsku u osminu finala.

Portugalci su osigurali prvo mjesto skupine F na krilima dva autogola suparničkih reprezentacija - Robin Hranáč je pogodio utakmici protiv Češke, a najbizarniji autogol prvenstva vidjeli smo u subotu, kada je Samet Akaydin matirao vlastitog čuvara mreže za vodstvo Portugala 2:0.

Tu je naravno i onaj gol Klaus Gjasule za vodstvo Hrvatske u tom trenutku protiv Albanije. Za razliku od ostale petorice, Gjasula se iskupio golom na drugoj strani u 95. minuti za 2:2.

Svakako najveći pehist od svih strijelaca je Romelu Lukaku kojem nisu priznata čak tri pogotka. Dva zbog (milimetarskih) zaleđa, a jedan, jer je golu prethodila ruka njegovog suigrača Opende. Lukaku je ujedno i igrač koji je, mimo, ta tri nepriznata gola, imao osam udaraca na suparnički gol, od čega čak pet u okvir.

Igrač s najviše pokušaja prema protivničkom golu je Cristiano Ronaldo. Zanimljiva je i lista najboljih strijelaca do sada. Georges Mikautadze, Jamal Musiala i Ivan Schranz su do sada uspjeli postići po dva gola. Iznenađujuće društvo. Tko zna kako "stoje" s koeficijentima na listi najboljih strijelac prije ovog EURA, ako ih je opće netko računao.

Kopirati
Drag cursor here to close