EURO 2024

VAR u novom obliku, publika na semaforu ima objašnjenje

Novitet je da je odluka suca objašnjena i prikazana na velikom ekranu na stadionu pa su gledatelji odmah mogli vidjeti što se dogodilo.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2024. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranje kakvo su samo domaći navijači mogli poželjeti. U situaciji kada najbolja četiri trećeplasirana putuju u nokaut fazu, startna visoka pobjeda znači skoro pola posla obavljenoga. Osim šest golova koje su postigli igrači Njemačke, još jedan detalj vrijedi izdvojiti kada je u pitanju susret između Njemačke i Škotske.

Zanimljiva situacija dogodila se u 25. minuti i to je bila inovacija UEFA-e oko VAR-a. Jamal Musiala srušen je u kaznenom prostoru, a sudac utakmice Clement Turpin pokazao na bijelu točku. Ipak, nakon intervencije VAR-a promijenio je odluku. Novitet je da je odluka suca objašnjena i prikazana na velikom ekranu na stadionu pa su gledatelji odmah mogli vidjeti što se dogodilo.

"Kazneni udarac je poništen. Prekršaj je počinio igrač Škotske s brojem 11 izvan kaznenog prostora", pisalo je na ekranu, a na društvenim mrežama fanovi su oduševljeno ovom inovacijom UEFA-e. Ista situacija se ponovila i kod poništenog gola Füllkrug pri kraju utakmice. Gledatelji su mogli na semaforu vidjeti da je zbog zaleđa poništen pogodak napadača Dortmunda.

Kopirati
Drag cursor here to close