EURO 2024

Robertson: Moramo vjerovati u sebe

Za "nagradu" Škoti imaju čast otvoriti prvenstvo protiv domaćina Njemačke. Posljednji put su igrali 2015. godine, posljednji put su Škoti slavili protiv Njemačke travnja 1999. godine, poprilično davno.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2024. u 00:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Škoti dugo vremena nisu izgledali dobro u jednom ciklusu kvalifikacija kao u posljednjem za EURO koji starta večeras. Nisu bili prvi u skupini, što je bilo iluzorno očekivati pored Španjolske, ali su zato završili na drugom mjestu.

Imali su šest bodova više od favorizirane Norveške. Koju su usput savladali u gostima, dok su na domaćem terenu sredili Španjolsku. Scott McTominay je postigao sedam golova, bio je najbolji strijelac kvalifikacijske skupine. Za "nagradu" Škoti imaju čast otvoriti prvenstvo protiv domaćina Njemačke. Posljednji put su igrali 2015. godine, posljednji put su Škoti slavili protiv Njemačke travnja 1999. godine, poprilično davno. Don Hutchison je bio strijelac.

"Znate kada je riječ o velikom turniru da je Njemačka uvijek spremna. Očekujemo vrlo, vrlo dobru Njemačku, ali nadamo se da će igrati protiv vrlo dobre Škotske. Julian Nagelsmann sigurno nije imao previše vremena da stavi neki svoj pečat, ali gledajući utakmice Njemačke u posljednje vrijeme, rekao bih da su oni stari. Tražim od svojih momaka da budu najbolji što mogu biti, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", govorio je prije nekoliko dana u kampu, izbornik Škotske, Steve Clarke.

Na zvaničnoj presici Andy Robertson je govorio o šansama svoje reprezentacije:

"Svi zajedno smo dugo čekali ovaj dan, sada slijede one najbolje stvari. Naravno da osjećamo uzbuđenje, "Tartan Army" dolazi da bude tu uz nas. Moram vjerovati u sebe, da možemo napraviti rezultat u svakoj utakmici. Njemačka je velika selekcija, igraju na domaćem terenu, sigurno su pod pritiskom, znamo koliko će biti teško. Ako budemo pravi onda imamo šansu", rekao je Robertson.

Kopirati
Drag cursor here to close