EURO 2024

Nagelsmann: Mi smo pod većim pritiskom od Škotske

"Steve Clarke je iskusan trener koji je proveo mnogo godina kao pomoćnik velkih trenera, puno toga je naučio od njih. Ova reprezentacija je napravila veliku transformaciju posljednjih godina", tvrdi izbornik Njemačke.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2024. u 01:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se pomalo neočekivano Njemačka rastala s Hansijem Flickom, priliku je dobio Julian Nagelsmann. Ne tako davno, u rujnu mjesecu prošle godine. S obzirom na godine, jedan od najmlađih ikada na klupi ove reprezentacije. Od 36-godišnjeg je Nagelsmanna mlađi bio samo Otto Nerz, on je još tamo 1926. s 34 godine na leđima postao i prvi izbornik njemačke reprezentacije.

Nagelsmann je do večeras Njemačku s klupe vodo osam puta i trenutačno je na omjeru 4-2-2 što nije previše optimistično. Ipak, od zadnje četiri utakmice, Njemačka je dobila tri.

Pitanje je li Julian imao dovoljno vremena da popravi ono što su njegovi prethodni uspjeli pokvariti? Na posljednja tri velika turnira, Njemačka nije napravila ništa. Nema sumnje, Nagelsmann je pod pritiskom, kao i cijela reprezentacija.

"Mislim da smo malo nervozni, ali to je važna stvar, mora biti malo nervoze pred ovakve utakmice. Vidim u očima naših igrača vjeru i volju za pobjedom. Želim da vjerujemo u sebe. Imamo odlične igrače, igramo na svom terenu, odradili smo dobre pripreme. Sada sve to moramo pokazati na terenu. Ne želim da pričam o prošlosti. Važnije je gdje želimo da idemo. Želimo da budemo uspješniji od ostalih ekipa, moramo dati sve od sebe", govorio je pred utakmicu Nagelsmann. Njemački izbornik je još jednom istakao značaj povratka Tonija Kroosa u reprezentaciju.

"On je tako važan za nas, vrlo miran na terenu i važan za cijeli tim. Kada sam ga nagovarao na povratak, rekao je da spreman, ako će ova reprezentacija pobjeđivati."

Dotakao se naravno i Škotske.

"Škoti su pod manjim pritiskom od nas. To je ekipa bez velikih zvijezda, ali tu je onaj tipični škotski mentalitet. Steve Clarke je iskusan trener koji je proveo mnogo godina kao pomoćnik velkih trenera, puno toga je naučio od njih. Ova reprezentacija je napravila veliku transformaciju posljednjih godina. Imaju kontru, mogu dobro da se brane, jednako tako da stvore dobar presing. Oni nisu tim koji juri. Kada su igrali protiv Nizozemske i izgubili 4-0, Škotska je zapravo bila bolja od Nizozemske", naglasio je Nagelsmann.

Kopirati
Drag cursor here to close