Saudijski milijuni

De Bruyne: Saudijci? U mojim godinama moraš biti otvoren za sve

"Saudijska Arabija? U mojim godinama moraš biti otvoren za sve", rekao je veznjak Cityja i dao naslutiti da potencijalno ne bi imao ništa protiv toga da pojača jedan od saudijskih klubova.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2024. u 17:44 Rober Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već neko vrijeme gledamo velike nogometne legende i igrače koji se u poznim godinama karijere okreću transferima u Saudijsku Arabiju zbog dobre zarade koja se tamo nudi. Počevši od Cristiana Ronalda pa preko Benzeme, Mitrovića, Kantea i mnogih, ekipe na Bliskom istoku postaju zanimljive za gledanje i služe popularizaciji najvažnije sporedne stvari na svijetu u svojim zemljama.

De Bruyne kao i mnogi 

Rijetki su koji se odvaže odbiti primamljive milijune iz Saudijske Arabije, a čelnici tamošnjih klubova raširenih ruku čekaju najveće europske igrače. Kevin de Bruyne, veznjak Manchester Cityja, progovorio je za belgijski HLN o mogućnosti njegovog odlaska van europskog tla.

"Saudijska Arabija? U mojim godinama moraš biti otvoren za sve", rekao je veznjak Cityja i dao naslutiti da potencijalno ne bi imao ništa protiv toga da pojača jedan od saudijskih klubova.

Također, naglasio je financijski lakše živjeti od nogometa u Arabiji nego u Europi.

"Govorimo o nevjerojatnim količinama novca u posljednjoj fazi moje karijere, moram razmišljati o svemu", stakao je de Bruyne i dodao:

"Ako igram dvije godine u Saudijskoj Arabiji, mogu zaraditi nevjerojatne cifre. Prije toga sam morao igrati nogomet 15 godina i možda još neću doći ni do tog iznosa", zaključio je jedan od najboljih svjetskih veznjaka.

Ni ženi ne bi smetala promjena sredine

"Egzotična avantura za moju ženu je u redu. Moram početi razmišljati o svojoj budućnosti", zaključio je Belgijac i ovim dao naznaku kako možda i postoji opcija odlaska u neki od saudijskih klubova.

Ako se to i ostvari, zasigurno ne bi bio prvi koji je pristao na ogromne cifre koje se serviraju iz Arabije. Izgleda da je hrvatski kapetan Luka Modrić jedan od rijetkih koji je svoju karijeru i igranje u najjačim svjetskim klubovima stavio na prvo mjesto, ignoriravši kovčege novca koji su ga čekali na Bliskom istoku.

Kopirati
Drag cursor here to close