Prvo poluvrijeme

Derbi jeseni: Ćorluka doveo u Zrinjski vodstvo, Banjalučani tražili jedanaesterac

Derbi 6. kola Wwin lige ujedno je i derbi polusezone jer se sastaju dva zadnja prvaka HŠK Zrinjski i FK Borac.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2024. u 20:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski na dobrom je putu da ubilježi i četvrtu uzastopnu pobjedu i da izbije na drugo mjesto Wwin lige, s utakmicom manje od vodećeg Sarajeva. Naime, Plemići vode u derbiju protiv Borca s 1:0. 

Gol je postigao Josip Ćorluka nakon pogreške braniča gostiju, a ako bi ostao takav rezultat do kraja bila bi to četvrta uzastopna pobjeda Plemića nad Borcem u međusobnim ogledima. 

Prvi su zaprijetili gosti koji su u 13. minuti imali vrlo dobru priliku, ali udarac Kolašina nakon gužve blokirala je obrana domaćih. U 26. minuti nogometaši Borca tražili su jedanaesterac. U kontaktu s Barišićem u šesnaestercu Zrinjskog pao je Srđan Grahovac.

Irfan Peljto nije pokazao ništa, no čekao je i da u VAR sobi donesu odluku. Nakon otprilike minute provjere samo je pokazao da se igra nastavi.
 
I onda je Zrinjski poveo. Jurich Carolina je bio neodlučan, nije otklonio opasnost na vrijeme, a povratnik u redove Zrinjskog nakon ozljede Josip Ćorluka sve je dobro pratio i pogodio za veliko slavlje dobro popunjene tribine.
 
Do kraja poluvremena više nije bilo prilika, ali rezultat obećava zanimljivih preostalih 45 minuta.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close