Derbi polusezone

Ivanković: Gledatelji će uživati, a mi idemo po pobjedu

U nedjelju u večernjim satima pod Bijelim brijegom sudarit će se dva zadnja prvaka, HŠK Zrinjski i FK Borac.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2024. u 12:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog igrat će u pet dana dvije utakmice, obje na svom terenu. Pobjeda nad Slogom (3:1) bila im je kao zagrijavanje pred ono što ih čeka u nedjelju, derbi kompletne polusezone s banjalučkim Borcem.

"Imali smo četiri, pet dana da se spremimo, finaliziramo sve što treba i spremni dočekamo utakmicu", kaže trener Zrinjskog Mario Ivanković uoči derbija.

Zrinjski i Borac su prošle sezone odigrali pet susreta i Zrinjski je dobio zadnja tri, no ekipa koju Borac ima ove sezone i koja je osvojila naslov prošle sezone nisu iste ekipe.

"Borac je doveo puno igrača (čak 23, op.a.), napravio dosta promjena i ima dosta nepoznanica. Gledali smo par utakmica iz ove sezone, jer  samo dva ili tri igrača iz prošle sezone rotiraju se u ovoj ekipi. Ipak, mi gledamo sebe. Znamo da će biti teška utakmica, kvalitetna obostrano", ističe Ivanković koji očekuje pravi spektakl u nedjelju navečer.

"Borac je ekipa koja teži igri, koja će se željeti nadigravati, a to nam odgovara. Radujem se susretu s Borcem, ali i s trenerom Borca, mojim prijateljem i bivšim suigračem Žižovićem. Gledatelji će sigurno uživati, ali nadam se pobjedi".

Ivankoviću se vraća ozlijeđeni Ćorluka, ali upitan je Tomislav Kiš. Uz to Ivanković još razmišlja kojeg mladog igrača poslati u prvih 11.

"Još se prilagođavamo tom U21 igraču kojeg uvodimo ovisno o protivniku. Ispao nam je Ramić na barem mjesec dana zbog ozljede. Protiv Sloge smo probali s Čamberom i Topićem po poluvrijeme i ispalo je dobro. Sad imamo dilemu za Borac, ali i to ćemo riješiti", zaključio je Ivanković.

Susret Zrinjskog i Borca igra se u nedjelju u 19 i 45, uz prijenos na Arena Sport TV.

 

Barišić sam tražio da mu se skine kapetanska vrpca

Protiv Sloge je u srijedu kapetan Zrinjskog bio Toni Šunjić umjesto Hrvoja Barišića koji je, nakon Bilbije i Jakovljevića, treći u hijerarhiji, a koji je također počeo utakmicu.
- Barišić je sam tražio da mu se skine traka, da mu ona predstavlja vid opterećenja. Izašli smo mu u susret i Toniju je zapala traka, a on je ulogu odradio maksimalno korektno - rekao je Ivanković.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close