pohvale iz irana

Dujković: Karačić ima sve potencijale da završi u velikom klubu!

Sport / Nogomet | 22. 12. 2015. u 09:51 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U najjačoj nogometnoj ligi u dalekom Iranu, u Pro ligi Perzijskog zaljeva, kako se službeno zove, igrat će se nogomet i zadnjeg dana ove godine.

Momčad Saipa, za koju brani bivši vratar Zrinjskog i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ratko Dujković, igrat će posljednju utakmicu godine protiv Rah Ahana. Nakon toga slijedi pauza koju će Dujković iskoristiti da se vrati u svoju zemlju, prvi put nakon što je u srpnju napustio Mostar i otišao u Teheran.

Dujković je tada prihvatio ponudu iz Irana, jer procijenio je da mu je to odlična prilika za otići vani, pošto golmanima nikada nije lako pronaći inozemni angažman, pogotovo u 32. godini života. Kako sada stvari stoje nimalo nije pogriješio.

'Nije bilo lako naviknuti se, pogotovo ne na drugom kontinentu, ali naviknuo sam se koliko-toliko. Najvažnije je da branim, imam status prvog vratara i mogu biti zadovoljan. Ekipa nam je dobra, čvrsta i borimo se za sam vrh. Cilj je ostati u vrhu i izboriti azijsku Ligu prvaka', kazao je Ratko Dujković, prenose Sportske novosti.

Njegov odlazak u Iran došao je iznenada. Iako Zrinjski ljetos nije htio praviti probleme svom vrataru koji je u njihove redove došao u ljeto 2013. iz Slavije, opet nisu bili spokojni, jer ostali su bez čovjeka koji je prošle sezone bio službeno proglašen najboljim vratarom Premijer lige BiH. Stoga su odlučili dovesti bivšeg Dinamovog vratara Filipa Lončarića kao pojačanje, jer nisu htjeli riskirati i ostati samo na neiskusnim golmanima Goranu Karačiću i Krešimiru Bandiću.

No, sve ih je iznenadio devetnaestogodišnji Karačić koji je do svoje ozljede branio izvrsno, primivši samo šest pogodaka u 15 kola, a u svojih prvih osam utakmica nije primio niti jedan gol. Karačić je pokazao da je dostojan nasljednik Dujkovića, no njegovog “učitelja” to nije nimalo iznenadilo.

'Nisam iznenađen jer radili smo skupa i uvijek se vidjelo da ima potencijal i talent. Pred njim je velika budućnost i karijera, ima sve potencijale da završi negdje u velikom klubu. Ima priliku raditi s Feđom Kulagićem koji je moderan i odličan trener i siguran sam da može još dosta napredovati jer u našem poslu se uvijek uči i samo rad daje pravi rezultat! Žao mi je što je došlo do ozljede. Čujemo se često i vidim da svoju ozljedu nije doživio kao nešto strašno. Za njega imam samo riječi hvale', pun je komplimenata za svog nasljednika Ratko Dujković.

Iako tisućama kilometara udaljen od kuće, ovaj povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine prati sve što se zbiva u domaćem nogometu, a s posebnom pažnjom prati igre svog Zrinjskog.

'Pratim igre Zrinjskog, ali i cijelu Premijer ligu. Ne može mi ništa promaći i ono što bih želio u novoj godini je da Zrinjski na kraju osvoji novu titulu!', zaključio je Dujković za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close