EURO 2024

Eriksen: Lijepo je zabiti gol, na kraju sam se osjećao loše

"Bilo je sjajno, uz toliko danskih navijača. No, na kraju sam se osjećao loše", rekao je nakon utakmice Christian Eriksen.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2024. u 00:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je 12. lipanj 2021. godine. Utakmica na Parken stadionu između Danske i Finske je prekinuta. Christian Eriksen se srušio se srušio uz aut liniju, ubrzo se ispostavilo da je kolabirao zbog srčanog udara. Stravične scene Eriksena u agoniji te prestravljenih igrača oko njega šokirale su svijet.

Christian se vratio osam mjeseci kasnije kao igrač Brentforda. Dvije godine poslije Eriksen je strijelac za Dansku, ali je njegova reprezentacija osvojila jedan bod.

"Pa, bilo je lijepo zabiti gol, došlo je u dobrom trenutku. Razgovarali smo o postizanju pogotka iz prekida i to smo učinili. Nažalost, i oni su to učinili, ali kad smo zabili, to je bio dobar početak. Bilo je sjajno, uz toliko danskih navijača. No, na kraju sam se osjećao loše. Uvijek je neugodno kad povedeš i misliš da imaš pobjedu, a na kraju izgubiš dva boda. Ipak, imamo bod, turnir je tek počeo i idemo dalje graditi na tome."

Kasper Hjulmand, izbornik danske reprezentacije smatra da su izgubili energiju pred kraj:

"Mislim da smo odigrali dobro prvo poluvrijeme i da smo nakon 70. minute izgubili malo energije. Nismo imali dovoljno intenziteta i previše smo se pasivizirali. Imali smo nekoliko dobrih prilika, sjajan kontranapad koji nismo iskoristili. Energije cijelo vrijeme mora biti prisutna. No, to se događa u nogometnim utakmicama. Ponekad, kad povedeš 1-0 i ne postigneš drugi pogodak, nešto se u tebi promijeni. Zato je tako važno postići i drugi gol. jer ako ga ne postigneš, može ti se dogoditi nešto razočaravajuće. Bilo je lijepo igrati pred 20.000 danskih navijača i mnogobrojnih slovenskih. Doista smo uživali i jedna čekam sljedeću utakmicu."

Kopirati
Drag cursor here to close