Bez rezultatskog značaja

VIDEO I Fiorentina i Atalanta stavile točku na sezonu u Serie A

U zaostaloj utakmici 29. kola, posljednjoj u ovoj sezoni talijanske Serie A, Fiorentina je slavila sa 3-2 na gostovanju u Bergamu kod Atalante. Time je i službeno stavljena točka na ovogodišnje prvenstvo Italije.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2024. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruki strijelac za pobjedničku momčad bio je Andrea Belotti (6, 45+1), a jednom je mrežu pogodio Nicolas Gonzalez (19). Strijelci za Atalantu bili su Ademola Lookman (12) i Giorgio Scalvini (32).

Fiorentina ova pobjeda nije donijela napredak na ljestvici, jer je sa 60 bodova ostala na osmoj poziciji, koja donosi plasman u kvalifikacije Konferencijske lige, natjecanja u kojoj je Fiorentina ove i prošle godine poražena u finalu. 

Prošle sezone bolji je od Viola bio West Ham United rezultatom 2-1, dok je ove godine talijanskoj ekipi poraz od 0-1 u finalu nanio Olympiakos.

Video:  Atalanta - Fiorentina 2:3

Atalanta je sa 69 bodova osvojila četvrto mjesto. Prvak Inter je završio s 94 boda, 19 više od drugoplasiranog Milana.

Prvoligaško društvo su napustili Frosinone, Sassuolo i Salernitana. 

S obzirom da su ligaška natjecanja u važnijim ligama Europe sada definitivno završena, vrhunski nogometaš mogu se u cijelosti posvetiti predstojećem Euru u Njemačkoj koje počinje 14. lipnja utkmicom na Allianz Areni između domaćina reprezentacije Škotske.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close